Fors verlies ZKC’19 bij Wêz Handich

Foto: ZKC'19

Houtigehage – ZKC’19 moest zondag aantreden tegen Wêz Handich, de ploeg uit Rottevalle. In deze wedstrijd waren er voor beide teams twee punten te behalen die nog weleens belangrijk kunnen zijn in de strijd om degradatie. Het werd een forse nederlaag voor de Zuidwoldigers.

De Zuidwoldigers hadden meegekregen dat zij scherp moesten beginnen en dit werd dan ook gedaan. Kristian opende de score door de 0-1 erin te schieten van afstand. Hierna werd het al gauw 2-2 na een afstandschot van Melissa. Vervolgens bleek Wêz Handich de korf een paar keer te vinden en zo was er een voorsprong van 3 goals in het voordeel van de Friezen (5-2). Na goals van Maarten en Hessel kwamen de Zuidwoldigers weer bijna gelijk (5-4). ZKC liep hierna toch net achter de feiten aan qua scoren, zo liep de score uit tot 11-7. Toen kwam de KJ van Dijk formatie in een goede flow en wisten ze score terug te brengen tot 12-12. De scheidsrechter floot af bij een ruststand van 13-12.

De coaches Jan Bijkerk en André van Moock waren niet ontevreden en gaven mee dat we meteen het veld op moesten en dat het verschil waarschijnlijk het volgende kwartier gemaakt zou worden. Dus zo kwamen de zuidwoldigers relatief goed uit de kleedkamers.

De 2e helft begon op zich wel sterk en het bleef gelijk opgaan tot 20-20. Na een schot van Marlieke kwamen de Zuidwoldigers op voorsprong (20-21). Hierna ging het alleen maar bergafwaarts. ZKC schoot niks meer raak en met 3 onbenutte strafworpen mocht het niet meer baten. Daarentegen wist Wêz Handich er 5 achter elkaar te scoren zonder te missen en was het gat dus geslagen met nog 10 minuten te gaan. De KJ van Dijk formatie wist eigenlijk nu al dat winst er niet meer in zat. Ze bleven er wel voor gaan, maar kregen zelfs toen de bal niet meer door de korf. De club uit Rottevalle bleef door scoren en liepen uiteindelijk uit naar 29-21. Zo bleven de punten dus bij Wêz Handich thuis.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen