KIOS verliest topper in de eerste klasse

KIOS heeft het lastig.

Dronten – De korfbalploeg van KIOS is er gisteren niet in geslaagd koploper ASVD beentje te lichten. De topper werd verloren met 30-27. Daarmee is de kans op de titel voor de ploeg uit Ruinerwold verkeken.

Zaterdagavond moest het dan gebeuren voor KIOS Ruinerwold. Na lang in de achtervolging te zijn gegaan van koploper ASVD zou het vanavond in Dronten moeten gebeuren om langszij te komen. De goedmaker voor het verlies in eigen huis in december met 26-34.

Het was ASVD dat vanaf minuut 1 aan was. Het scoorde direct in zijn eerste aanval. KIOS kon deze treffer nog pareren, 1-1, maar daarna na de thuisploeg het heft in handen. 3-1, 5-3 en 7-4 halverwege de eerste helft. ASVD dicteerde en KIOS keek toe. ASVD was scherp in de afronding en KIOS moest knokken voor iedere strohalm die het kon pakken. Aan het einde van de eerste helft ging het gas er volledig op bij de Drontenaren en kon het uitlopen van 12-7 naar een 16-10 ruststand.

Spekbraanders

Zes doelpunten verschil is niet een onoverbrugbaar aantal, maar er moest wel wat gebeuren bij de Spekbraanders. In de rust werd orde op zaken gesteld, probleempunten aangepakt en elkaar moed in gesproken.  Dit resulteerde in een mooie comeback van de Ensing equipe. Puntje voor puntje sloop het dichterbij. Waar bij KIOS de agressiviteit in het spel terugkwam, werd het steeds tammer bij ASVD. 17-13, 20-15 en een rush van 23-18 naar 24-24 brak de wedstrijd weer volledig open. De kant van de sporthal van de thuisploeg viel stil en de kant van KIOS schreeuwde van euforie. Maar bij 24-24 met nog 10 minuten te spelen ben je er nog niet. Want ASVD wist zich knap te herpakken en bleef de leiding houden. 25-24, 26-25. De wedstrijd ging naar zijn climax en de spanning was om te snijden. Op deze stand had KIOS 4 opgelegde kansen voor de gelijkmaker. En dan speelt de eeuwenoude sportwet op: dan wordt er aan de andere kant gescoord. En dat gebeurde. Bats, 27-25 en dit leek wel een beetje de genadeklap. KIOS kwam nog tot 27-26, maar in de laatste minuut viel nog alles aan de thuiskant en eindigde deze strijd met 30-27.

ASVD heeft nu 4 punten meer dan KIOS met nog maar 3 wedstrijden te gaan. Aan 1 overwinning hebben de Drontenaren genoeg om het kampioenschap veilig te stellen. Voor KIOS rest het om in de achtervolging te blijven tot het definitief is, want je weet maar nooit.

Doelpunten: Janneke de Lange 5x, Janita Zantinge, Ernst Kuik, Henk-Mart van der Wal en Daniek v.d. Wal allen 4x, Ramon Karsten 3x, Marlissa Noord  2x, Luco Zantinge beide 1x