Motorclub Antrappers presenteert offroadrit

Offroad in de regio Rogat en de Wijk.
Foto: Artizzl Media / Peter Nefkens

De Wijk – Motorclub De Antrappers uit de Wijk houdt zondag 17 maart alweer haar 34e editie van de Off the road rit voor wegmotoren. Het evenement start voor de dertiende keer bij Gebben Motoren te Rogat. De rit wordt georganiseerd onder auspiciën van de stichting STORCK. Vorig jaar kon de rit op het laatste moment niet doorgaan omdat de veiligheid als gevolg van stevige vorst niet gegarandeerd kon worden.

Inschrijven kan vanaf 9.00 uur en de kosten zijn 20 Euro. De club is geen lid van een motorbond en een licentie is dus niet nodig. Wel wordt ervan uitgegaan dat de motor rij-technisch in goede staat verkeert, niet teveel lawaai maakt en tegen Wettelijke Aansprakelijkheid is verzekerd en de berijder een geldig motor rijbewijs heeft. Verder zijn de Nederlandse Enduro/OTR reglementen van toepassing. Voor de rijders die niet in de drukte willen rijden is het een tip om tussen 11.00 en 11.30 uur te gaan starten. Het inschrijfformulier is te downloaden op deze site. (www.antrappers.nl) Dit jaar kunnen ook weer alleen tweewielige motoren deelnemen. Dus Trike’s en Quad’s zijn helaas niet toegestaan.

Veel onverhard

Er is rond het dorp de Wijk een daarop afgestemde route uitgezet, die door de rijders van deze motoren een aantal keren gereden kan worden. De club is er in geslaagd om een route van ongeveer 45 kilometer lengte uit te zetten, waarvan ruim 90 % onverhard is. De verharde wegen zijn meestal openbare wegen, waarop de rijders van hun inspanningen in het terrein kunnen bijkomen. De deelnemers komen uit het hele land en zelfs uit Duitsland en België, zodat toch gesproken mag worden van een evenement met een aardige uitstraling.

Voor de lokale bevolking zijn er op de route meerdere leuke plaatsen om de kunsten van de rijders van nabij te bekijken. Het is echter niet toegestaan om zich op de route zelf te begeven. ‘We gaan er als organisatie vanuit dat toeschouwers hun voertuigen ordelijk en niet langs de route parkeren.  Een aantal leuke plaatsen zijn de start in Rogat en dan de crossproef richting Meppel,  de Oosterboer, Broekhuizen of op het maïsperceel aan de Postweg, waar een crossproef is. Hierna komt men nog door landgoed Dickninge, en enige bospercelen aan de Hessenweg, waarna weer gefinisht wordt op Rogat. Hou dus rekening met de motoren in en rond De Wijk.’

Gebben Rogat

Er wordt om 10.30 uur gestart en verwacht wordt dat de laatste rijders rond 15.00 uur gefinisht zullen zijn. De uitvalsbasis is dus  Gebben Motoren te Rogat, waar het nodige te zien zal zijn. Tevens valt hier voor de echte liefhebbers een compleet overzicht van de route te bezien en zullen oude beelden van eerdere ritten worden vertoond. Voor een hapje en een drankje kan men daar ook terecht en die is in handen van De Antrappers en Van Braam Catering. Tevens zal hier nagepraat worden over alle belevenissen tijdens de rit. Al met al een gezellige Afterparty.

Reacties