Zuidwolde schiet weinig op met remise

Stefan Liezen, man van de wedstrijd
Stefan Liezen, man van de wedstrijd
Foto: vvz

Assen – Zuidwolde vergat in de wedstrijd tegen naaste concurrent Asser Boys drie belangrijke punten mee te nemen uit Assen. De roodzwarten kregen daartoe in de gehele wedstrijd meerdere grote kansen.

Door het missen van vele kansen hield Zuidwolde Asser Boys volledig in de wedstrijd. Daarbij kwam ook nog dat Zuidwolde geheel onnodig en onverwacht na een kwartier op een 1-0 achterstand kwam door een treffer Martijn Vos. Tot overmaat van ramp kwam Asser Boys vlot in de 2e helft vanuit een counter op 2-0 kwam door een treffer van goaltjesdief René Westerveen.

Zuidwolde leek af te stevenen op een onverdiende nederlaag. Het moet gezegd worden, dat Zuidwolde bleef strijden voor een beter resultaat en ook de betere ploeg was door vooral de meeste individuele duels  te winnen. Vanaf de 75e minuut kantelde de wedstrijd volledig in het voordeel van Zuidwolde. Sven Cazemier werd door doelman Marvin Bodde in het strafschopgebied onderuit gehaald. Het was de 2e gele kaart voor de Asser Boys-doelman, waardoor hij er met rood af moest. Door nog onvertogen woorden richting de dienstdoende scheidsrechter kreeg doelman Bodde vervolgens ook nog direct rood. De strafschop werd benut door Stef Raben (2-1). Zuidwolde bleef drukken en werd uiteindelijk in de slotfase alsnog beloond voor het harde werken door een gelijkmaker van Steven Berghuis (2-2).

Opstelling Zuidwolde

Sjors v.d. Weide, Mark v.d. Beld, Bas Hempen, Cedric Jansen, Martijn Spijkerman, Bastin Steenbergen ,Stefan Liezen, Mathijs Steenbergen, Stef Raben, Steven Berghuis, Sven Cazemier.

Man van de wedstrijd: Stefan Liezen

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen