KIOS de sterkste in korfbalderby

ZKC en KIOS staan klaar.
ZKC en KIOS staan klaar.
Foto: Pieter Groot
Ruinerwold – De derby tussen KIOS Ruinerwold en ZKC’19 werd gisteren gewonnen door de thuisploeg. KIOS was met 26-21 te sterk. Thuis werd door ZKC met 23-27 verloren, maar daar werd een erg goede pot neergezet, daarom roken de rood-zwarten kansen.

De start was dan ook voor ZKC, KIOS werd overlopen en verdedigend zat het potdicht. KIOS kwam niet tot haar goede kansen en de K.J. en J. Van Dijk-formatie wist de juiste mensen te vinden. De hele eerste helft bleef het gelijk opgaan, ondanks het grote overwicht van ZKC wist zij echter niet uit te lopen. Het publiek hielp ZKC de beleving vast te houden en gaf de spelers veel vertrouwen. Toen de scheids floot bij een 10-10 ruststand, werden de Zuidwoldigers hartelijk onthaald toen zij richting de kleedkamers liepen.

Niet gespeeld

Martin Kamphuis gaf aan dat het nog lang niet gespeeld was en dat ZKC op deze manier door moest gaan. Vooral de verdediging bleek stabiel en dat zou voor een goede voortzetting cruciaal zijn. Na rust kwam ZKC direct op voorsprong via een strafworp van Tom Rijstenberg en een afstandsschot van Marlieke Krikken. De voorsprong werd uitgebouwd naar drie verschil: 11-14.
Kleine foutjes zorgden er echter voor dat de voorsprong niet groter werd. KIOS verkleinde pas op 16-17 het gat weer naar 1. Vanaf dat moment wisten de Zuidwoldigers aanvallend niet, maar waar het moest zoeken en KIOS kwam langszij en nam brutaal de voorsprong. De ervaring bleek in deze fase doorslaggevend: 25-20. Wissels aan de zijde van ZKC konden het grote gat niet meer dichten. Kristian Krikken en Hessel Kruit zorgden via een afstandsschoten voor een bekroning op deze wedstrijd: 26-21. Dit was ook zeer terecht, want ZKC heeft vandaag laten zien waar het staat. De rood-zwarten mogen met een zeer goed gevoel terug kijken en kan dit vertrouwen meenemen naar de belangrijke wedstrijden die nog gaan komen.

Voor ZKC scoorden: Kristian Krikken(5), Tom Rijstenberg (4), Marlieke Krikken(3), Melissa Rijstenberg (2), Anouk Spijker(2), Hessel Kruit(3), Elske Oord(1), Lina IJmker(1)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen