Rick Mulder en Klaas Mijnheer verlengen contract bij ZZVV

Rick Mulder (links) stopt bij ZZVV.
Foto: Bé Veen

Zuidwolde – Rick Mulder en Klaas Mijnheer zijn ook volgend jaar trainer bij ZZVV. Beide trainers hebben hun contract met een jaar verlengd. Mulder staat met ZZVV 1 momenteel vijfde in de derde klasse D en is bezig aan een goede reeks resultaten. Hetzelfde geldt voor Mijnheer die het tweede elftal onder zijn hoede heeft. Met dertig punten uit tien wedstrijden staat zijn team met afstand bovenaan in de reserve tweede klasse D.

Mulder laat in een eerste reactie weten blij te zijn met de verlenging van zijn contract. ‘Ik heb er een erg goed gevoel bij, er is denk ik een klik van twee kanten.’ Ondanks dat de trainer pas vier maanden zijn werkzaamheden verricht in Zuidwolde heeft hij al wel het gevoel dat hij een doordachte keuze kan maken. ‘Je voelt dat iets goed zit, overal. In de kantine en in de samenwerking met het bestuur en met de trainer van het tweede. Natuurlijk heb je altijd wel last van wat aanpassingsproblemen. Ik had het gevoel dat we iets hoger konden insteken, maar de laatste maand gaat het al stukken beter.’

Prijs pakken

Over de doelen voor de rest van het seizoen is Mulder duidelijk: ‘We willen nu dicht bij die top blijven en een prijs pakken. De eerste plek moeten we uit ons hoofd zetten maar een periode pakken of overnemen moet nu ons doel zijn, wat natuurlijk niet zegt dat dat ook lukt.’ Ook voor komend seizoen ziet hij al mooie uitdagingen. ‘Er komt heel wat moois aan. Er stromen zo’n zes jongens door. Ik ben een opleider en daarom wel heel benieuwd hoe ver ik die jongens kan krijgen.’ Naast Mulder hebben ook leider Jan Dragt, verzorger Eric Snippe en keepertrainer Alberto Schipper hun jawoord aan de Voetbal Technische Commissie (VTC)  gegeven voor het seizoen 2019/2020, mooi nieuws dus voor de club. Ook assistent-trainer Herman Schonewille en ZZVV hebben beide de intentie om in het komend jaar met elkaar door te gaan.

Uiteraard is ook Mijnheer tevreden over zijn eerste maanden bij ZZVV en de verlenging van zijn contract. ‘De resultaten zijn natuurlijk altijd belangrijk, die zijn uitstekend. Er zijn weinig ploegen die nog de volle buit hebben op dit punt in het seizoen.’ Niet alleen de resultaten stellen Mijnheer overigens tevreden. ‘De trainingsopkomst is goed en hetzelfde geldt eigenlijk voor alle andere zaken. We hebben een goede leider, een goede groep, een mooie vereniging en ook de VTC bleek in een gesprek tevreden.’

Winterstop

Vanzelfsprekend hoopt Mijnheer de resultaten van dit jaar door de zetten na de winterstop. ‘Ik ga nog een jaar door dus ik hoop een stapje te kunnen maken zodat we een niveau hoger kunnen voetballen. Zo moet ook de aansluiting naar het eerste elftal makkelijker worden. We zijn er natuurlijk nog niet, het is hier wel vaker gebeurd dat het met een mooie uitgangspositie na de winter nog mis gaat.’ Ook bij het tweede elftal heeft de leider aangegeven nog een jaar door te willen. Daarom is Jan Loovers ook in het komende seizoen de rechterhand van Mijnheer.

Reacties