KIOS moeizaam langs ZKC in korfbalderby

Foto:

Zuidwolde – Het was zondagmiddag derbydag in Zuidwolde. Zowel KIOS 1 als 2 en 3 moesten aantreden in Zuidwolde tegen respectievelijk ZKC’19 1, 2 en 4. Alle Ruinerwoldse ploegen pakten de volle buit in hun korfbalderby.

Als laatste was het de beurt aan de beide vlaggenschepen. Al snel zag het er naar uit dat dit een gelijk opgaande strijd zou gaan worden. KIOS en ZKC waren vandaag lekker aan elkaar gewaagd. De scores gingen om en om en als er een gaatje van 2 doelpunten was gemaakt, werd deze snel weer teniet gedaan. Met 3-4, 5-4, 6-7, 11-11 en 12-12 gingen beide ploegen de rust in. Een mooie eerste helft kregen de vele aanwezige toeschouwers voorgeschoteld. Het was weer een echte derby die we allemaal toch even gemist hebben. Dit siert beide ploegen, want het was hard, maar zeer fair.

Geen centimeter

In de tweede helft hetzelfde beeld. Beide ploegen gaven elkaar geen centimeter en beiden creëerden vele kansen. Van 14-13 en 16-16 kwam ZKC op een 18-16 voorsprong. Was een lichte stunt in de maak voor promovendus, dat op papier de mindere was, maar dit in het veld echt niet bleek. De jonge ploeg kon de voorsprong niet volhouden en zagen KIOS met 20-20 en 20-21 der op en der over gaan. KIOS liep uit naar een 20-23 voorsprong. Bij een marge van 4 was het definitief gedaan, maar zover kwam het niet. ZKC scoorde de 21-23. Met nog 8 minuten ging het publiek er nog maar eens goed voor zitten. Telkens maakte KIOS een marge van 3, maar ZKC beet iedere keer weer van zich af. Op 23-26 was het dan toch definitief het verzet gebroken en ging deze mooie derby de boeken in met een eindstand van 24-27.

KIOS 3 won de eerste wedstrijd redelijk eenvoudig van ZKC 4 met 14-22. Na een gelijk opgaande eerste helft, maakte KIOS 3 in de tweede helft het verschil. Daarna was de beurt aan KIOS 2 om aan te treden tegen ZKC 2. KIOS 2 begon voortvarend aan de wedstrijd en stond al snel op een 1-6 voorsprong. ZKC 2 krabbelde op en kwam weer redelijk de terug. Echter, liet KIOS 2 het telkens niet gebeuren en scoorde goed mee. De achterverdedigende tactiek van de thuisploeg hielp niet. De frustraties bij een heer van ZKC 2 liepen wat hoog op. Hij kreeg geel voor te veel commentaar, waarop hij de kaart van de scheidsrechter afpakte en weggooide. Dit leverde hem rood op. Desalniettemin, KIOS 2 won overtuigend van ZKC 2 met 16-23.

Reacties