Zuidwolde in slotfase onderuit tegen Heerde

vv Zuidwolde
Foto: Eigen foto

Zuidwolde – De roodzwarte brigade van coach Bas Bijen ging vanmiddag thuis met 3-1 onderuit tegen Heerde. Ondanks dat was er sprake van een sterke teamprestatie van vv Zuidwolde. In de 75e minuut scoorde Steven Berghuis op fraaie wijze de gelijkmaker (1-1). Dit leek ook de eindstand te worden, maar Heerde scoorde er toch nog twee.

Beide teams begonnen tam aan het duel. In de 1e helft vielen de weinige kansen op de vingers van één hand te tellen. Aan de kant van Heerde kreeg met name Dennis Calkhoven de meeste kansen, maar hij had deze zondag zijn vizier niet op scherp staan. Daarnaast had hij de pech, dat Zuidwolde-doelman Sjors van der Weide een puike doelpartij speelde. Zuidwolde kreeg in de 1e helft spaarzaam een kans via o.a. Stef Raben. De ruststand werd dan ook bereikt met een 0-0 stand.

Levendig

Heerde trachtte met name in het begon van de 2e helft een forcering aan te brengen en kreeg daartoe o.a. goede mogelijkheden via  Nick Schurink en Nick Wijenberg. Beide troffen echter een uitstekende doelman Sjors van der Weide op hun weg.

Was het een overtreding van de in de basis debuterende Ralph Zantinge?  Menigeen had zijn twijfels. Dienstdoende scheidsrechter Broersma zag er een overtreding in. Heerde kreeg daartoe in de 56e minuut een vrije trap op circa 20 tot 25 meter van de goal. Uit de vrije trap belande de bal voor de voeten van Mike Bronsink. Diens schot werd in de loop naar de goal noch van richting veranderd, waarna de bal uiteindelijk buiten bereik van doelman Sjors van der Weide in de verre hoek tegen de touwen vloog (0-1).

Gelijkmaker

Heerde zat op het fluweel en Zuidwolde moest komen en deed dat ook. Steven Berghuis zat in de 62e minuut al dicht bij de gelijkmaker, doch zijn inzet ging rakelings langs de goal van Heerde-doelman Vincent Mosterd. Zuidwolde wisselde met het inbrengen van Sven Cazemier voor Martijn Spijkerman. Nadat Dennis Calkhoven nog een goede mogelijkheid voor Heerde niet wist te verzilveren sloeg in de 75e minuut Steven Berghuis aan de andere kant genadeloos toe. In de verre hoek liet hij doelman Vincent Mosterd kansloos (1-1).

Beide teams gingen vervolgens vol voor de winst. Diegene die zou scoren zou ook de winnaar worden. In de 80e minuut leek andermaal Steven Berghuis te scoren, maar het werd hem net niet. Nadat Zuidwolde-doelman Sjors van der Weide opnieuw een sterke interceptie had sloeg het noodlot in de 84e minuut voor Zuidwolde toe. Uit een corner belande de bal voor de voeten van Raoul Wijenberg. Diens harde inzet was doelman Sjors van der Weide te machtig (1-2). Zuidwolde trachtte er nog een remise uit te halen en kreeg ook nog wel kansen. Diep in blessuretijd scoorde  Nick Wijenberg de beslissende goal. Eindstand 1-3.

Ondanks het verlies kon Zuidwolde terugkijken op een sterk gespeelde Teamprestatie.

Opstelling Zuidwolde

Sjors v.d. Weide, Mark v.d. Beld, Martijn Spijkerman (Sven Cazemier), Cedric Jansen, Bas Hempen, Ralph Zantinge, Bastin Steenbergen(Chiel Dekker), Stef Raben, Mathijs Steenbergen,  Steven Berghuis, Joris de Roo|(Wessel Buning).

 

Man van de wedstrijd: Team Zuidwolde

Reacties