Zuidwolde verliest onnodig in ondertal

Martijn Spijkerman in actie.
Foto: Eigen foto

Coevorden – Vele malen kon  Zuidwolde zich vanmiddag tegen Germanicus afvragen: wat als? Er werd met 4-2 verloren, maar dat had niet gehoeven.

Zuidwolde begon onvoldoende strijdvaardig aan het duel en mocht blij zijn dat het bij rust slechts 1-0 was. Deze matige wedstrijdinstelling had tot gevolg dat Zuidwolde regelmatig “te laat” in de duels kwam. Dat leverde in de eerste helft al gele kaarten op voor Bas Hempen, Jerry Dekker en Stef Raben. Het was wachten op een tweede gele kaart en die kwam al spoedig in de tweede helft. In de 55e minuut kon Jerry Dekker met een tweede gele kaart en dus rood de kleedkamer opzoeken. Vlot daarop bepaalde Roelof van Dijk met een strak schot de stand in de 64e minuut op 2-0.

Betere partij

Wedstrijd gelopen zou men zeggen. Maar zie daar:  ineens kon Zuidwolde het wel. In de 67e minuut knikte Stef Raben een corner knap binnen (2-1). Vervolgens was Zuidwolde in ondertal de betere partij en hadden Bastin Steenbergen, Tom Buitendorp en met name Steven Berghuis Zuidwolde zo maar op voorsprong kunnen brengen. Het missen van deze open kansen brak Zuidwolde op. In de 82e minuut schoot Niels Haandrikman de 3-1 binnen en twee minuten later werd een lichte overtreding in het strafschopgebied bestraft met een strafschop. Roelof van Dijk schoot deze penalty feilloos binnen 4-1. Kort voor het einde bepaalde een gefrustreerde Martijn Spijkerman met een snoeiharde pegel de eindstand op 4-2. Amper een minuut later had diezelfde martijn Spijkerman ook nog de 4-3 op de schoen.

 

Opstelling Zuidwolde: Sjors v.d. Weide, Mark v.d. Beld, Martijn Spijkerman, Cedric Jansen, Bas Hempen, Jerry Dekker, Bastin Steenbergen, Stef Raben, Mathijs Steenbergen,  Steven Berghuis, Tom Buitendorp. Man van de wedstrijd: Stef Raben

Reacties