Vrijspringen in manege Den Esch in Zuidwolde

Foto:

Zuidwolde – Het is bijna weer zover, want op zaterdag 24 november wordt er weer een vrijspringwedstrijd voor jonge paarden gehouden in Manege den Esch te Zuidwolde.

Vanaf 17.00 zullen de 2-jarige paarden de ring betreden met aansluitend de 3- en 4-jarigen. Het is ondertussen alweer de vierde editie en de belangstelling lijkt ook dit jaar weer groot. ‘We werken al met een wachtlijst, want meer dan 35 paarden willen we eigenlijk niet. Dit omdat het leuk moet blijven voor zowel het publiek als onze vrijwilligers. Maar we zijn natuurlijk hartstikke blij met de animo die er voor is, want daar doe je het tenslotte voor’, aldus de organisatie.

Vrijwilligers

‘We werken al jaren met een vaste club vrijwilligers, waar we hartstikke blij mee zijn, en ook de meeste sponsoren zijn ons al jaren trouw. Zonder deze twee factoren waren we nergens dus dat is zeker wel een vermelding waard. De locatie, Manege den Esch, leent zich hier ook super voor, mooie bodem, goed materiaal en gezellige kantine. Na afloop hebben we dan ook een dj staan in de kantine zodat er nog even gezellig nagezeten kan worden met een leuk muziekje.’

De jury dit jaar bestaat uit twee heren, Jack Broek en Freek van der Laan, beide zeer deskundig in het beoordelen van jonge springpaarden. Er zijn mooie (geld) prijzen te verdelen. De organisatie bestaat uit Benjamin Kooijman, Ingrid Snijders en Maaike Buning-Wolting.

Reacties