ZKC’19 maakt het spannend in De Knipe

Archieffoto
Foto: ZKC

De Knipe – De korfbalploeg van ZKC’19 had het vanmiddag lastig in De Knipe tegen Kinea. Het werd uiteindelijk 21023 voor de Zuidwoldigers.

Kinea werd bij de start van het veldseizoen met 26-17 verslagen, maar was nu gebrand op een stunt op hun eigen complex, zo luidde de speaker. Kinea was ook de ploeg die het beste uit de startblokken kwam: 3-0. Het eerste antwoord kwam via een afstandstreffer van Kristian Krikken gevolgd door een vrije bal. Anouk Spijker zorgde ervoor dat ZKC voor het eerst weer op gelijke hoogte kwam. Na de 5-5 van Melissa Rijstenberg kwam de K.J. van Dijk-formatie voor het eerst op voorsprong. Via goals van Hielke, Marlieke, Kristian en Elske kroop ZKC langzaam bij Kinea weg. De Friezen zorgden met 3 doelpunten achter elkaar toch voor een klein verschil bij rust: 11-14.

Slimmer gespeeld

In de rust gaf Martin Kamphuis aan dat er slimmer gespeeld moest worden. Anticiperen en reageren op elkaar, dat was het devies.
Kinea wist echter gedurende de hele tweede helft dichtbij te blijven. Even was het verschil weer 4 in het voordeel van de roodhemden. Dat duurde echter niet lang: 17-19. Nick ten Kate maakte ondertussen plaats voor Maikel Vos, die bekroonde de invalbeurt met een afstandstreffer. Ook Marlies Berghuis werd nog ingezet, zij nam de plaats in van Anouk Spijker.
Kristian Krikken voorkwam met de 19-21 dat Kinea weer langszij kwam. ZKC’19 verzilverde in de slotfase nog 2 cruciale strafworpen, dit zorgde voor de 21-23 op het scorebord.

De herfstkampioen neemt hierdoor de twee punten weer mee naar Zuidwolde, vanaf nu kan de focus op de zaal.

Doelpuntenmakers: Kristian Krikken (6x), Melissa Rijstenberg (4x), Maarten Feenstra (3x, waaronder 2 strafworpen), Anouk Spijker (2x), Nick ten Kate (2x, waaronder 2 strafworpen), Marlieke Krikken (2x), Elske Oord (2x), Hielke Oostveen (1x) en Maikel Vos (1x).

Reacties