Volop strijd bij schoolkorfbaltoernooi Zuidwolde

Beeld van de strijd.
Foto: ZKC'19

Zuidwolde – Korfbalvereniging ZKC’19 hield woensdag voor basisscholen (in omgeving) van Zuidwolde een geslaagd Schoolkorfbaltoernooi. Aan dit sportieve evenement, dat plaatsvond op het zeer zonnige ZKC-complex aan de Zuideresweg, deden ruim 200 kinderen mee. Er waren in drie categorieën in totaal maar liefst 42 teams van 5 verschillende scholen die streden om de titel. Deelnemende scholen waren: ’t Oelebröd, De Wegwijzer, De Bosrand, De Heidevlinder en ’t Groene Hart.

Dit Schoolkorfbaltoernooi werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Voppen Interim, Projecten en Coaching. In totaal 9 teams streden in de categorie groep 3/4. Uiteindelijk was De Heidevlinder erg sterk in deze poule, want Heidevlinder 4a werd eerste en Heidevlinder 4b werd tweede. De derde plek was voor De Bosrandjes.

In de categorie groep 5/6 waren er 15 teams die streden om de bekers. Ook hier was de Heidevlinder erg sterk; Heidevlinder 6a was de gelukkige, gevolgd door Heidevlinder 5d en de derde plek was voor de Groene Harten.

In de laatste categorie, groep 7/8, waren er maar liefst 18 teams die streden om het kampioenschap. In deze categorie is The Black Pearl van ’t Groene Hart de kampioen. Gevolgd door De Wegwijzer 1 en op de derde plek Heidevlinder 8a.

Provinciaal

De kampioenen van groep 5/6 (Heidevlinder 6a) en 7/8 (The Black Pearl van ’t Groene Hart) mogen volgend jaar in juni meedoen aan het Provinciale Schoolkorfbaltoernooi om te strijden om het beste team van het noorden te worden.

Naast het Schoolkorfbaltoernooi was er ook nog een Schutterstrofee. Dit stond los van het toernooi en ook hier was een prijs in te winnen. Het ging er om welke groep het meeste scoorde van de 20 kansen die ze kregen in zo’n kort mogelijke tijd. Bij Groep 3/4 waren De Bosrandjes de winnaar, bij groep 5/6 Heidevlinder 5c en bij groep 7/8 De Korfwinnaars van ’t Groene Hart!

Alle kinderen krijgen na afloop van het toernooi een afdruk van de teamfoto als herinnering van het Schoolkorfbaltoernooi. Ook mogen de kinderen, die enthousiast zijn geworden, 3x gratis meetrainen bij ZKC’19.

Zie ook Scholen strijden onder de korf in Zuidwolde

Reacties