Scholen strijden onder de korf in Zuidwolde

Foto: KIOS

Zuidwolde – Korfbalvereniging ZKC’ 19 houdt woensdag 26 september voor basisschoolkinderen in (omgeving van) Zuidwolde een Schoolkorfbaltoernooi. Er heeft zich een recordaantal teams opgegeven. In totaal gaan 42 teams strijden om de titel in de categorieën groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Deelnemende scholen zijn De Bosrand, De Wegwijzer, De Heidevlinder ’t Groene Hart en ook ’t Oelebröd uit Ruinen doet voor het eerst mee aan dit sportieve evenement.

Voppen

Dit jaarlijkse toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Voppen Interim, Projecten en Coaching. Door het inzetten van zo’n 25 vrijwilligers wil ZKC’19 ervoor zorgen dat alle kinderen een geweldig Schoolkorfbaltoernooi beleven. Het doel van deze middag is om kinderen samen met leeftijdsgenootjes te laten spelen en te bewegen.  Vooral het samenspelen en daarbij  samen plezier maken is bij korfbal erg belangrijk.

Op de vraag wat de reden is dat Voppen Interim, Projecten en Coaching het zo belangrijk vindt om dit toernooi te sponsoren, reageert hij als volgt: ‘Voppen Interim, Projecten en Coaching werkt vaak voor hulpverlenende instellingen die hun zorg beter willen organiseren, daar gaat het juist om zorg die al nodig is, vaak ook voor kinderen. Voor mij is het dan ook leuk en waardevol om een activiteit te steunen die juist jonge kinderen samen gezond in beweging wil houden! Voor mij dus een mooie kans om te benadrukken hoe belangrijk gezond opgroeien is: samen sporten en spelen hoort daarbij. Ik hoop dat het schoolkorfbaltoernooi weer een succes wordt en dat het veel kinderen inspireert te gaan sporten in teamverband. “

Provinciaal

Het Schoolkorfbaltoernooi is voor alle publiek toegankelijk. Het toernooi begint om 14.30 uur en eindigt rond 18.00 uur. Er zijn drie leeftijdscategorieën, namelijk groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. In elke categorie is er een eerste, tweede en derde plaats te behalen. De kampioenen van groep 5/6 en 7/8 mogen vervolgens strijden in het Provinciale Schoolkorfbaltoernooi, wat plaatsvindt in juni 2019. Buiten het toernooi om is er ook nog een Schutterstrofee te winnen; al met al strijden de kinderen dus om verschillende prijzen!

Reacties