Goede start helpt ZKC’19 naar zege op Wêz Handich

Foto: ZKC'19

Zuidwolde – In de derde speelronde trof ZKC’19 wederom een titelkandidaat: Wêz Handich. Vorig seizoen degradeerden de Friezen uit de 1e klasse en tot aan vandaag had Wêz Handich nog geen punten verspild.

Echter was het ZKC’19 dat na het beginsignaal het heft in handen nam. Binnen no-time had Elske Oord twee treffers achter haar naam staan (2-0). Wêz Handich zette kort daarna de 2-1 op het scorebord, maar is eigenlijk nooit meer in de buurt gekomen bij de K.J. van Dijk-formatie. Waar Wêz Handich moeite had met de afronding, wist ZKC’19 een stuk beter de korf te vinden. Na de 9-2 van Kristian Krikken werd de stand uiteindelijk uitgebreid naar 14-5. Dit was tevens de ruststand.

Kleedkamer 

De tweede helft kwam Wêz Handich met een andere strategie de kleedkamer uit: achter verdedigen. Het snelle spel van de roodhemden werd hierdoor ontregeld, maar de doelpunten bleven niet uit. De voorsprong van ZKC’19 werd vergroot naar 19-6 door doelpunten van Maarten Feenstra, Anouk Spijker en Tom Rijstenberg. In de slotfase was het Wêz Handich dat makkelijker de korf wist te vinden, maar het gat was te groot om nog te dichten. Trainer/coach Martin Kamphuis gunde Hessel Kruit, Maikel Vos en Marlies Berghuis nog wat speeltijd in de laatste fase van de wedstrijd. Eindstand: 21-11.

Treffers: Maarten Feenstra 4, Elske Oord 4, Tom Rijstenberg 4, Melissa Rijstenberg 3, Marlieke Krikken 2, Kristian Krikken 2, Hielke Oostveen 1 en Anouk Spijker 1.

Volgende week speelt ZKC’19 om 14.30 thuis tegen promovendus Koru (Uffelte).

Zie ook ZKC’19 wint door krachtige tweede helft van Rodenburg

Reacties