ZKC’19 wint door krachtige tweede helft van Rodenburg

Leek – ZKC’19 trof in haar tweede wedstrijd meteen een medekandidaat in de strijd om het kampioenschap. Rodenburg had in haar eerste wedstrijd nipt weten te winnen van Noordenveld (16-17). Rodenburg was een bekende tegenstander voor ZKC’19, vorig jaar streden ze ook samen op zowel het veld als in de zaal voor het kampioenschap in de 2e klasse.

ZKC’19 had vandaag een geduchte tegenstander aan Rodenburg. Men wist dat deze ploeg zeer opportunistisch kon spelen en fysieke duels niet uit de wegging. Dat bleek ook meteen aan het begin van de wedstrijd, waar ZKC’19 moeite had met de fysieke kracht van Rodenburg en al snel tegen een achterstand aankeek. De scheidsrechter L. Salomons trad meteen op waardoor er in de eerste helft opmerkelijk veel vrije ballen en strafworpen uitgedeeld werden aan beide kanten. Tussenstand: 7-3.

De rebound

Langzamerhand wist ZKC’19 wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. Zeker Hielke Oostveen viel vandaag op en was, naarmate de wedstrijd vorderde, steeds dominanter in de rebound ten opzichte van zijn tegenstander. Ruststand: 10-8

In de tweede helft begon ZKC’19 aan te zetten. De ploeg uit Zuidwolde ging slimmer om met de fysieke duels en begon scherper te schieten. Bij een tussenstand van 13-13 werd de jonge Tom Rijstenberg ingebracht voor Nick ten Kate om dat vak een nieuwe impuls te geven. Tom Rijstenberg greep deze kans met beide handen aan en wist in deze belangrijke fase van de wedstrijd twee belangrijke doelpunten te maken. Tussenstand 14-16.

Aan het einde bleef ZKC’19 rustiger dan haar tegenstander. Adriaan Dusee werd er nog ingebracht voor Maarten Feenstra en wist met zijn ervaring de wedstrijd goed uit te spelen. Twee belangrijke punten voor de Zuidwoldigers voor het kampioenschap. Eindstand 16-19.
Aankomende zondag(14:30) zal Wêz Handich uit Rottevalle op bezoek komen.