VAM-berg kuitenbijter van Green Mountain Tour

Gert Jakobs
Foto: Adrian Meindersma

Pesse – In zijn actieve wielercarrière heeft Gert Jakobs nooit de VAM-berg beklommen, als ambassadeur van de Green Mountain Tour inmiddels wel, met moeite. “Zeker in het begin is de weg echt hartstikke steil. Het is net de Alpe d’Huez wat dat betreft.” Tijdens de Green Mountain Tour op zaterdag 15 september kunnen alle fietsliefhebbers de VAM-berg, het hoogste punt van Drenthe, bedwingen.

Terwijl er momenteel hard gewerkt wordt aan de aanleg van fietsroutes op de VAM-berg bij Wijster heeft de organisatie van de Green Mountain Tour voor de derde maal op rij bij hoge uitzondering toestemming gekregen de populaire toertocht over de berg te leiden. Van alle deelnemers worden unieke video- en foto-opnamen gemaakt tijdens de beklimming.

Dylan Groenewegen

“Het beklimmen van de VAM-berg is echt afzien”, vertelt oud-profwielrenner Gert Jakobs. “Het is niet heel lang, maar wel heel erg steil. Ik adviseer deelnemers aan de Green Mountain Tour de krachten een beetje te sparen totdat ze aan de klim beginnen. Als je de toertocht als een wilde begint en je moet dan nog naar boven fietsen, dan krijg je het heel lastig.”

Dylan Groenewegen, de wielrenner die tijdens de Tour de France twee etappes won, legde volgens Jakobs mede op de VAM-berg de basis van zijn huidige successen. “Als amateur heeft hij hier tijdens de Ronde van Drenthe zijn sprintersbenen getraind. Dat wil toch iedereen?”

Mooi Wark

Een keer eerder beklom Jakobs de VAM-berg. In 2012 nam hij met ‘Mooi Wark’ de single ‘Berregie op, berregie af” op. Voor de videoclip bij deze hitsingle fietste hij de VAM-berg op.

Wie de top haalt, kan zaterdag 15 september niet alleen genieten van het prachtige uitzicht en de Drentse natuur, maar ook van de verzorging. Voor de deelnemers aan de Green Mountain Tour staat er sportvoeding en -drank klaar. Het feit dat het evenement tot in de puntjes verzorgd is, is voor Jakobs een van de redenen om actief te zijn als ambassadeur.

Voor meer informatie en aanmelding zie: http://greenmountaintour.nl

 

Reacties