Heren toestelfinales in Lemmer succes voor DOS

Vlnr. Jesse Kok, Kay van Noordenne, Ard van Noordenne, Jorrit Wessels en Darren Zantinge
Foto: Cheryl Eesinge

Zuidwolde – Op zondag vonden de eerste toestelfinales voor heren plaats in Lemmer. Zes jongens van DOS Zuidwolde hadden zich voor verschillende toestellen geplaatst. In de eerste wedstrijd hadden trainster Joanne Brinkman en assistent Redmar Bauer het direct druk met vijf jongens uitkomende in vier verschillende niveaus.

De eerste ronde begon met Timo op Sprong en Jesse op vloer. Timo maakte nette sprongen en behaalde met 18,60 punten een zilveren medaille. Jesse behaalde 14,45 punten op vloer en werd daarmee vierde op vloer.

In de tweede ronde werd het druk voor Joanne en Redmar. Jesse zou starten op voltige, Jorrit op rekstok, Timo op de brug en Ard op vloer. Ard werd vierde op vloer met 10,05 punten.  Jesse deed hard zijn best en zetten een score neer van 17,05 en werd daarmee vierde. Jorrit turnde tijdens het inturnen een nette oefeningen en lied dit in de wedstrijd ook weer zien. Met zijn punten aantal van 10,40 werd hij, met verschil 0.10 met de nummer drie, vierde op rekstok. Timo deed onder begeleiding van Redmar zijn oefening op brug en behaalde een vierde plek met 16,50 punten.

Voltige

In de derde ronde kwam Ard ook op voltige in actie. Hij ontving tijdens de prijsuitreiking de bronzen medaille voor zijn oefening. In ronde vier mochten Kay en Jorrit starten op voltige. Zei lieten zien aan elkaar gewaagd te zijn, Jorrit behaalde 8,20  punten en Kay 9,10 punten. Jorrit werd daarmee vijfde en Kay verdiende een vierde plek. Op het zelfde moment turnden Ard en Jesse hun toestelfinales sprong. Jesse maakte hoge sprongen en werd vijfde. Ard moest twee sprongen maken over de pegasus die op 1,25 stond. Hij werd beloond met een punten gemiddelde van 10,50 en een zilveren medaille.

In ronde vijf zou deze ochtend Timo als laatste turner starten. Hij mocht voltige laten zien wat hij allemaal heeft geleerd op beugelbokje, paddenstoel zonder beugel, paard, veugelen en paddenstoel met beugel. Hij lied over het geheel nette flankjes zien op voltige en mag zich vierde noemen met een punten verschil van 0.05 op de nummer drie.

Rustiger

Tijdens de derde wedstrijd had trainster Joanne het een stuk rustiger. Darren zou als laatste turner van DOS Zuidwolde starten. In de voorrondes had hij zich geplaatst voor sprong en rekstok. Voorafgaand aan de wedstrijd riep hij nog: “Ik heb het gevoel dat ik het vandaag goed gaan doen!”. Met dit enthousiasme en zelfvertrouwen is het moeilijk om niet hard je best te doen. Zij eerste toestelfinale was sprong waarop hij twee verschillende sprongen moest laten zien. Hij turnde met kleine schoonheidsfoutjes een vrij stabiele oefening. Zijn prestatie werd beloond met een tweede plek en zilveren medaille. Zijn andere toestel was de rekstok. De rekstok is inmiddels zijn favoriete toestel geworden. Hij lied hier een nette oefening zien en behaalde daarmee zijn tweede zilveren medaille op de toestelfinales.

Reacties