Phihezo succesvol tijdens nationale Special Olympics

Eelco du Pree, Egbert Veldman en Henk Spoelstra op het ereschavot na de 1 km tijdrit.
Foto: Phihezo

Zuidwolde – De deelnemers van de sportvereniging Phihezo hebben afgelopen  weekend meegedaan aan de Special Olympics in Doetinchem.  Er werd een karrenvracht aan medailles mee naar huis genomen door de sporters uit Hoogeveen, Ruinen, Zuidwolde, Meppel en regio.

Deze spelen worden om het jaar gehouden voor mensen met een verstandelijke beperking. Er deden ruim 2000 sporters aan mee in 21 verschillende sporten op 10 verschillende locaties in de Achterhoek. Phihezo deed mee aan vier verschillende sporten:  bocce, bowlen, wielrennen en zwemmen.
Op vrijdag 8 juni vertrokken zij  met de bus naar Recreatiepark Marveld in Groenlo, waar ze werden ondergebracht in prachtige bungalows. Met meer dan 40 bussen werden ze vrijdagavond  naar het stadion van Doetinchem gebracht voor de feestelijke opening. Natuurlijk werd eerst de olympische vlam ontstoken en het Wilhelmus gezongen.

Groepsprijs

Zaterdag werden bij het Boccia goede resultaten geboekt: Jetty Kuipers won  goud, Jan-Ties en Gerrie Metselaar verdienden  zilver en Agnes Schuurman brons. Als team wonnen ze ook nog eens  goud voor de groepsprijs.

Bij het bowlen ging het ook geweldig.  Zaterdag eerst de divisionwedstrijden en zondag werd iedereen op niveau ingedeeld met daarna de finales. Mark Keuning verdiende  goud evenals  Danny Spang,  Geke werd  3e, dus brons!  De zwemmers hebben ook medailles gewonnen: brons voor de estafetteploeg en tweemaal zilver voor Jeroen Oelen.

De tandemrijders , allen cliënten van Visio, die vrijdags van Hoogeveen naar Groenlo fietsten, hebben ook zeer goede resultaten behaald. Op de 1 km tijdrit was er goud voor Egbert Veldman , zilver voor Eelco du Pree  en brons voor Henk Spoelstra.  Bij de 5 km tijdrit was er weer  goud voor Egbert Veldman  en zilver voor Eelco du Pree.
Bij de pelotonsrit over  25 km werd Eelco du Pree verrassend eerste, dus goud. Hij versloeg in de eindsprint  nipt Egbert Veldman, die dus tevreden moest zijn met zilver, en Peter Kracht won brons op dit laatste onderdeel.
Al met al een groot sportfeest en  met de hulp van vele vrijwilligers is het allemaal goed gegaan. De volgende Nationale Special Olympics  zijn in 2020 in Den Haag.

Reacties