Beach Event in Ruinerwold met tennis en volleybal

Foto:

Ruinerwold  TC ’t Wold en VCR Ruinerwold houden op zaterdag 14 juli gezamenlijk een nieuw evenement onder de noemer Beach Event Ruinerwold. Op deze dag wordt zowel het traditionele beachtennis als het beachvolleybaltoernooi gehouden, maar deze keer op dezelfde dag en op dezelfde locatie. De tennis- en volleybalvereniging slaan dit jaar dus de handen ineen.

De grote parkeerplaats achter de sporthal en naast de accommodatie van TC ’t Wold is het decor van Beach Event Ruinerwold. Voor de gelegenheid zal deze parkeerplaats worden omgetoverd naar het “Albert Kleis Strand”. Vanaf donderdagmiddag 12.00 uur kunnen auto’s daar niet meer parkeren. Hiervoor kan uitgeweken worden naar de ijsbaan. Het evenement start zaterdag 14 juli om 10.00 uur.

Speelsterkte

Zowel de tennis- als de volleybalwedstrijden worden gespeeld in een Topklasse en een Recreatieve klasse. Voor tennis betekent de Topklasse een speelsterkte tot en met 7. Niet-tennissers en speelsterkte 8 of 9 kunnen deelnemen aan de Recreatieve klasse. Heren en dames spelen in dezelfde klasse en een team bestaat uit een koppel, twee personen dus.

Bij het volleybal worden de officiële Nevobo beachvolleybalregels gehanteerd in de Topklasse voor de doorgewinterde beachvolleybalspelers, in tegenstelling tot de Recreatieve klasse waar wat vrijer kan worden gespeeld. Een beachvolleybalteam bestaat uit 3 personen, waarvan minimaal 1 dame en minimaal 1 heer. Uiteraard mag je met meer dan 3 personen in een team meedoen, maar dan moeten de spelers rouleren.

Aanmelden

Een lidmaatschap van een tennisclub of volleybalvereniging is niet nodig. De minimumleeftijd voor het event is 16 jaar. Opgeven voor Beach Event Ruinerwold kan tot uiterlijk 1 juli via de website: https://beacheventruinerwold.nl

Voor het beach tennis zijn de kosten € 5,00 per persoon en voor beachvolleybal zijn de kosten € 15,00 per team. Deze kosten dienen op de dag zelf contant betaald te worden. Materialen zoals beach rackets en ballen zijn op locatie aanwezig.

Kijken is voor alle leeftijden, dus we hopen op veel publiek deze dag. Je hoeft je niet te vervelen want er is muziek, een verloting en uiteraard zijn er drinken en versnaperingen verkrijgbaar!

Iedereen die na deze dag nog geen genoeg heeft gekregen van het beachen kan op zondag 15 juli wederom terecht op de tijdelijke strandlocatie, want dan organiseert KIOS een beachkorfbaltoernooi.

 

Reacties