Britt Roos ook in hogere categorie succesvol

Britt Roos, nationaal kampioen 800 meter bij de meisjes C, probeerde zich afgelopen zaterdag tijdens het NK Junioren A/B in Apeldoorn te plaatsen voor de finale van de 800 meter bij de meisjes junioren B. Helaas kwam ze net iets te kort om mee t doen aan de finale, die de dag later zou plaats vinden.

Eén van de beste 800 meterlopers

Het is binnen de atletiekwereld toegestaan om mee te doen in een hogere categorie. Daardoor kon Britt als Junior C meedoen op de 800 meter bij de meisjes junioren B. De 13-jarige Britt moest het daardoor opnemen tegen meiden die soms wel drie jaar ouder zijn. Ondanks dat er sprake was van een leeftijdsverschil, kon Britt toch worden gezien als een outsider voor de finale. De Ruiner atleet heeft het afgelopen jaar namelijk al laten zien dat ze één van de beste 800 meterlopers sinds de eeuwwisseling is.

Net niet in finale

Om de finale te bereiken moest Britt haar serie zien te winnen of tot de twee tijdssnelsten behoren.  Britt mocht aantreden in de derde van vier series. Ze had daardoor al kunnen zien wat een deel van de concurrentie had gelopen. Vooral in serie twee werd, met drie meiden onder de 2.20 minuten snel gelopen. Britt wist dus dat ze moest winnen of dat ze sneller moest lopen dan haar persoonlijk record. Uit eindelijk wist Yasmine Abbes van Nijmegen Atletiek Britt achter haar te houden, waardoor de Ruiner atleet als tweede over de finish kwam. Haar tijd van 2.20,37 was helaas ook niet snel genoeg om door te gaan als een van de tijdssnelsten.  Toch kan Britt terugkijken op een geslaagd weekend. Als we de finale niet meetellen dan was Britt namelijk zesde geworden op dit onderdeel.