Wiekloop in de Wijk wordt vervangen door de Wiathlon: hardlopen én schieten

23 aug , 8:20 Nieuws
pn23082023 de wijk mtb streetrace13
De Wijk – Het zal even wennen zijn voor de trouwe deelnemers aan de Wiekloop: dit jaar ontbreekt die op de agenda. De Wiekloop is vervangen door een Wiathlon, waarbij ook wel wordt hardgelopen, maar dan in combinatie met schieten.
De Wiathlon op donderdag 29 augustus maakt onderdeel uit van het Wieker Feest, georganiseerd door de plaatselijke Oranjevereniging. Dat dorpsfeest begint net als andere jaren op sportieve wijze. Op woensdag 28 augustus is er vanaf 17.30 uur de inmiddels traditionele MTB Streetrace, een dag later dus de Wiathlon. Volgens de organisatie is het nieuwe evenement toegankelijk voor jong en oud met afstanden van 500 meter (3 tot en met 6 jaar), 2,5 kilometer (tot en met 14 jaar) en 5 kilometer. Het lijkt op de biathlon, de pittige wintersport waarbij langlaufen wordt gecombineerd met schieten. In de Wijk wordt na een stukje hardlopen ook op een bord geschoten, maar dan wel met een speciaal (speelgoed)geweer. Vervolgens gaan het weer verder. Om uit te blazen is er donderdagavond ook nog een pubquiz in de feesttent, aanvang 20.30 uur.

Vrijdagmiddagborrel

Vrijdag is er een meezingmiddag met medewerking van rederijkerskamer De Bloem en Ken Besuijen, die liedjes van Wim Sonneveld zingt. Een middag die voor de ouderen is bedoeld en waar ook een bingo aan vastgeknoopt is. Aansluitend vindt de vrijdagmiddagborrel plaats. Vanaf 20.30 uur is het tijd voor De Wiek Live met optredens van drie bands: de Streetband, de Piepert(s) en Cover-It.
Zaterdagmorgen staat vanaf 9.30 uur de optocht gepland, waarbij er ongetwijfeld weer tal van versierde wagens aan de start verschijnen. Om 20.30 uur is er weer feest in de tent met muziek van JackFire! Zondag is er vanaf 13.00 uur een zeskamp, om 14.00 uur zijn er kinderactiviteiten en muziek van ER sluit het feest vanaf 16.00 uur in stijl af.