Westerveld neemt op passende wijze afscheid van burgemeester

14 mei , 15:35 Nieuws
wes afscheid rikus jager
Afscheid van Rikus Jager.
Diever/Havelte - De gemeente Westerveld nam maandag na bijna 14 jaar afscheid van ‘hun’ burgemeester. Het einde van een tijdperk, maar ook van een carrière; Rikus Jager is nu met pensioen. Het werd een feestelijke dag vol mooie woorden, ruimte voor bijzondere muziek en als klapstuk verliet de oud-burgemeester in stijl de afscheidsreceptie op een Leopard-1 voertuig van de 43 Gemechaniseerde Brigade.
Bij het uitrijden van de poort van de kazerne werd het afscheid afgesloten met knallende carbidschoten.Eerder die dag kreeg de burgemeester samen met zijn familie een warm onthaal op het gemeentehuis, ofwel het ‘huis van de gemeente’, zoals Rikus Jager het noemt. Hier genoten ze samen met alle medewerkers van de gemeente van een lunch, werd er uiteraard gespeecht en was er muziek van de speciaal voor de gelegenheid opgerichte ‘Westerveld Band’. Bij het verlaten van het gemeentehuis in Diever verrasten kinderen van CBS De Bron uit Nijensleek de burgemeester en zijn vrouw met een mooie erehaag, een lied en een dans.

Bijzondere raadsvergadering

De burgemeester vertrok vervolgens naar de Johannes Post Kazerne in Havelte waar tijdens de bijzondere raadsvergadering het einde van zijn burgemeesterschap werd gemarkeerd. Er kwamen diverse sprekers aan het woord en er werd waardering geuit voor de manier waarop hij invulling heeft gegeven aan zijn burgemeesterschap.
Aansluitend op de raadsvergadering was het tijd voor de afscheidsreceptie. Inwoners, medewerkers van de gemeente, ondernemers en vele mensen die Rikus gedurende zijn loopbaan heeft leren kennen waren aanwezig. Zijn vermogen om mensen te verbinden én om zelf de verbinding aan te gaan met zoveel mensen werd geroemd door verschillende sprekers. Oud wethouder Henk Doeven verraste Rikus Jager met een erepenning van de gemeente Westerveld, hiermee werd hij tot ereburger van de gemeente benoemd. Rikus Jager was af en toe zichtbaar emotioneel en ook zeer dankbaar voor alle mooie woorden. Zelf sloot hij af met de woorden, geleend van muzikant Alex Vissering:
Westerveld, Westerveld, veur gain gold wol ik die ruilen veur n stad mit minsen
Westerveld, Westerveld, doe bist t mooiste wa’k mie aal dij joaren kon winsen
wes afscheid rikus jager2
Daar gaat Rikus Jager op een Leopard 1 tank.