Weggeefwinkel Noppes voor duurzaamheid en hergebruik

19 okt 2023, 8:54 Nieuws
ruinen noppes
Ruinen - Veel inwoners van de Wolden hebben inmiddels de weg gevonden naar weggeefwinkel Noppes aan de Kloosterstraat 12 in Ruinen. Een winkel waar je gratis boodschappen mag doen, is nog steeds een bijzonderheid. De kleine, maar gezellige, winkel biedt een ruim aanbod aan gratis mooie kinder-, heren- en dameskleding.
Drie dagdelen per week is de winkel open voor mensen die goede, gebruikte kleding willen inleveren, en voor iedereen die duurzaamheid en hergebruik hoog in het vaandel heeft staan en lekker wil sneupen tussen de pareltjes die in de rekken hangen. Gelukkig hebben we het tegenwoordig over tweedekans kleding, want als jou kind eruit gegroeid is kan die trui zeker nog bij een ander kind een ronde mee. Zeker ouders met schoolgaande kinderen weten hoe snel hun kinderen uit de spijkerbroeken, truien en schoenen groeien. Dan is het fijn dat je even bij Noppes kunt kijken of er nog een paar leuke “nieuwe” truien hangen.

Kritisch op kwaliteit

De vrijwilligers bij Noppes sorteren de kleding en zijn kritisch op de kwaliteit. Alleen leuk en goed spul mag in de rekken hangen. Kleding die niet helemaal aan hun eisen voldoet gaat naar andere hergebruikgroepen of wordt op een andere manier gerecycled.
Gaat u de kast nog uitruimen en heeft u kleding over? Weggeefwinkel Noppes is er blij mee en zorgt dat het een goede bestemming krijgt. En als u dan toch de spullen aflevert bij Noppes is het zeker de moeite waard om even door de winkel te kijken en iets leuks voor u zelf uit te zoeken.
Weggeefwinkel Noppes is open op maandag en woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en donderdag van 10.0 tot 12.00 uur.+