Waarom wordt het laatste stukje fietspad van Ruinen naar Echten niet aangelegd?

18 okt , 10:10 Nieuws
pn11102018 fietspad leeuwte munnekenweg ruinen2
Ruinen/Echten – Het stoort bewoners van buurtschap Hees en de Echtenseweg dat het fietspad tussen Ruinen en Echten nog steeds niet af is. In een brief aan het college van B en W van de gemeente De Wolden vragen ze zich af hoe dit komt.
De briefschrijvers brengen in herinnering dat het alweer tien jaar is geleden dat het idee ontstond om dit fietspad aan te leggen. Er zijn nu twee delen aangelegd, dat langs de Echtenseweg vanaf de N375 tot de kruising Achterma en daarna het stuk vanaf de spoorwegovergang bij Echten tot Van Harte aan de Ruinerweg. „Het eind van dit laatste pad is provisorisch met een schrikbord afgezet, deze situatie bestaat nu al jaren”, aldus de bewoners.

Eindelijk groen licht

Ze merken op dat de eigenaars van de grond dat jaren geleden al aan de gemeente hebben verkocht, maar het college geeft aan dat dit niet het geval is. „Wij hebben een groot deel van het tracé nog niet in eigendom en kunnen daardoor nog niet verder met de uitvoering van het project.” Er zijn nog steeds onderhandelingen gaande. Wanneer er dan eindelijk groen licht komt, moeten de benodigde vergunningen en onderzoeken worden gedaan, als er dan akkoord is, kan het fietspad verder worden aangelegd. Het college geeft aan geen planning te kunnen geven, omdat het van derden afhankelijk is. Wanneer de aankoop niet lukt, worden andere stappen overwogen.
De omwonenden zien dat de fietsers richting Echten tweemaal de weg over moeten steken: bij de rotonde in de N375 en bij Van Harte. „Twee gevaarlijke oversteken gezien het doorgaande verkeer daar. Ook moeten alle fietsers nu op de weg rijden ter hoogte van het ontbrekende stuk fietspad. Hiermee wordt het doel van het fietspad niet gehaald, namelijk het veilig fietsen van Ruinen naar Echten.