Veel animo voor coronaprikken in Drenthe

27 sep , 11:26 Nieuws
1e coronavaccinatie treant zorggroep
Zuidwolde - GGD Drenthe is op 16 september gestart met de najaarsronde van de coronaprikken. In de eerste week is er veel animo voor de vaccinatie. Ook voor de komende weken staan al veel afspraken gepland.
GGD Drenthe gaat in de eerste drie weken van de najaarsronde langs bij alle instellingen in de provincie. Daarnaast lopen ook de afspraken voor zelfstandig wonende inwoners goed vol. De vaccinaties worden op zestien locaties in de provincie gezet. Zo is er altijd een locatie in de buurt.
Tot en met 6 december kunnen inwoners van 60 jaar en ouder en inwoners met een kwetsbare gezondheid een afspraak maken voor een coronaprik. Ook inwoners met een kwetsbaar gezinslid en zorgmedewerkers komen in aanmerking. Door vaccinatie bouwt het lichaam bescherming op tegen ernstige ziekte door het coronavirus. Mensen die door hun gezondheid niet zelfstandig of met hulp van anderen naar een van de zestien priklocaties kunnen komen, kunnen contact opnemen met de GGD via 0800 - 7070. Zij kunnen thuis worden geprikt door een mobiel team van de GGD.

Afspraak maken

Inwoners vanaf 60 jaar die vorig jaar ook een coronaprik hebben gehaald, krijgen een brief met een afspraak. Inwoners vanaf 60 jaar die vorig jaar de prik niet hebben gehaald, kunnen zelf een afspraak inplannen. Dit geldt ook voor iedereen die een uitnodiging ontvangt voor de griepprik en inwoners met een kwetsbare gezondheid. Zij kunnen zelf een afspraak maken via planjeprik.nl of 0800 7070. Dit geldt ook voor zorgmedewerkers die direct contact hebben met kwetsbare patiënten en voor volwassenen en kinderen die vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van een behandelend arts, toch een coronaprik willen.