Truida Schonewille uit Kerkenveld viert haar 106de verjaardag

17 mei , 15:17 Nieuws
pn17052024 alteveer truida schonewile 106 jaar 12a
Alteveer - Er werd vanmorgen een feestje gevierd in dorpshuis De Alke in Alteveer. Truida Schonewille is vandaag jarig en is 106 jaar geworden. Daarmee is ze volgens de gemeente de oudste inwoner van Drenthe. In De Alke kreeg ze niet alleen bezoek van haar kinderen en partners, maar ook van burgemeester Inge Nieuwenhuizen.
Truida woont in woonzorg De Bremhoeve in Kerkenveld en geniet daar nog steeds volop van het leven. Ze doet aan tal van activiteiten mee, van bierpul-sjoelen tot aan plantenbakjes maken, maakt nog steeds muziek, is graag buiten en laat zich graag meenemen met de duofiets. Ze is altijd al een buitenmens geweest en neemt ook geregeld plaats op het bankje in het speelbos achter De Bremhoeve.
Ze houdt van het leven, van bloemen en van muziek. Ze werd vanmorgen muzikaal onthaald door Gert Schipper en Gezinus de Lange van muziekvereniging DES uit Linde. Zelf speelt ze nog steeds mondharmonica - die zat ook nu in haar tasje en kwam er tweemaal uit voor een deuntje - en ze heeft thuis nog een keyboard staan.