Tijdelijke roadblocks in Slenkenweg in de Wijk staan nu verder uit elkaar

16 jul , 16:41 Nieuws
de wijk verkeer slenkenweg
De Wijk – De verkeerssituatie bij de Slenkenweg in de Wijk is in opdracht van de gemeente De Wolden aangepast. Er liggen nu roadblocks, die overigens al voor volop discussie in het dorp hebben gezorgd. Daarom zijn ze vandaag iets verder uit elkaar geplaatst.
Landelijk wordt geconstateerd dat het slecht gaat met de verkeersveiligheid. Het College van B en W van De Wolden heeft verkeersveiligheid mede daarom hoog op de agenda staan. Ook in De Wolden zijn verkeerssituaties waar de verkeersveiligheid verbeterd kan worden.

Snelheidsremmend plateau

Op de kruising Slenkenweg-Hendrik Tillemaweg in de Wijk is al langer sprake van een onveilige verkeerssituatie. Eind augustus 2023 is daar een snelheidsremmend plateau aangebracht. Deze maatregel bleek onvoldoende effectief: de verkeerssnelheid nam nauwelijks af, en de overlast van (te snel) rijdend verkeer nam juist toe.
Vorige week is daarom een nieuwe snelheidsbeperkende maatregel geïnstalleerd. Deze maatregel is tijdelijk, om te onderzoeken welk type ingreep de verkeersveiligheid ter plekke verbetert. ‘Direct na installatie werd helaas duidelijk dat de obstakels te dicht op elkaar stonden: oplettende weggebruikers en chauffeurs lieten zien dat de lijnbussen niet konden passeren’, aldus de gemeente. Vandaag is de afstand tussen de obstakels vergroot. Nu kan zwaar en groot vervoer beter passeren.

Niet over één nacht ijs

Wethouder Mark Turksma: “Wat betreft verkeersveiligheid gaan we niet over één nacht ijs. We zitten in een lastige onderzoeksfase. Het effect van deze ingreep zullen we na twee maanden met alle betrokkenen bespreken. Zijn er dan nog verbeterpunten? Dan zoeken we verder. Blijkt de verkeersveiligheid goed? Dan installeren we een permanente maatregel.”