Fotoserie: Team De Falieberg winnaar zeskamp Zuidwolde

08 sep 2019, 9:59 Nieuws
pn07092019 zeskamp zuidwolde1
Zuidwolde - Het team van café De Falieberg is zaterdag winnaar geworden van de zeskamp tijdens het Volksfeest in Zuidwolde. De ploeg verzamelde na vijf onderdelen de meeste punten van de in totaal zes deelnemende teams. De Falieberg pakte de koppositie na het derde spel, waar de joker in werd gezet en de winst ook werd gepakt.
Het aantal teams dat aan de Zeskamp meedeed, was minder dan voorgaande jaren. Het team van Suudwoldiger Trots moest helaas afhaken vanwege familieomstandigheden, daarnaast waren er tevoren al een paar afvallers. Het maakte de strijd niet minder spannend en vermakelijk en ook de regen van zaterdagmiddag deerde de zeskamp niet. De organisatie had sowieso weer een aantal onderdelen in de tent geprogrammeerd.

Playbackshow

Het begon voor de zeskampteams op vrijdagavond met de Playbackshow. Het werd een waar spektakel waar iedereen alles uit de kast haalde. Uiteindelijk waren Guru's Angels de winnaars, gevolgd door De Falieberg, de Volleyknallers, Zuidwolde Rocks, Kiek maar eem en De Aanjagers. Zaterdag ging het verder, alleen de stormbaan buiten werd pas op het eind ingezet, om de regen te omzeilen. Binnen werd flink gestreden, bijvoorbeeld op het gecombineerde kracht- en techniekonderdeel. Daar moesten de teams liefst drie onderdelen in één volbrengen: twee teamleden moesten planken, twee andere zo lang mogelijk aan een spijkerbroekhangen en anderen moesten proberen een zo lang mogelijke sliert bierkratten te realiseren. Niet verticaal, maar horizontaal dus en dat kostte behoorlijk wat kracht, souplesse en inventiviteit.
De stoelendans was ook vermakelijk, aangezien elk team acht deelnemers aan de kring leverde - totaal dus 48 spelers - en er gestreden en gelachen werd als ware men op een kinderfeestje van vroeger. Het publiek vond het ook prachtig en genoot volop van de strijd. Daarna ging het nog naar buiten voor de stormbaan, waarna het team van De Falieberg de felbegeerde trofee in ontvangst mocht nemen.