Staatsbosbeheer zoekt vrijwilligers voor Nationaal Park Drents-Friese Wold

03 dec 2021, 9:22 Nieuws
national park gc77a7f072 1920
Diever - Staatsbosbeheer is op zoek naar nieuwe enthousiaste vrijwilligers voor Nationaal Park Drents-Friese Wold. De natuurorganisatie is onder meer op zoek naar natuurliefhebbers die ervaring en/of affiniteit met kinderactiviteiten en excursies hebben.
Ook zoekt Staatsbosbeheer vrijwillige boswachters. Zij zijn voornamelijk in de weekenden en de vakantieperiodes actief en als gastheer/vrouw aanwezig in het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Ze leggen contact met bezoekers, informeren hen over de actuele ontwikkelingen en over interessante weetjes rond de flora en fauna in het nationaal park.
Daarnaast is er ruimte voor terreinvrijwilligers. In deze groep helpen vrijwilligers de boswachters bijvoorbeeld bij het beheer van heide. Maar ook voor mensen met veel kennis van de flora en fauna, die graag een steentje willen bijdragen met inventarisatie en monitoring is nog plek.

Vrijwilligersmarkt afgelast

De informatieavond die speciaal voor belangstellenden op dinsdag 8 december gehouden zou worden gaat vanwege de aangescherpte coronamaatregelen niet door.
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via [email protected]
. Eén van de boswachters of medewerkers van het Buitencentrum neemt dan contact op voor een afspraak.