Ruinen als middelpunt van Bedrijvendag

09 okt 2019, 10:08 Nieuws
pn30092019 obd ruinen1
Ruinen - Ruinen is het centrale dorp tijdens de open bedrijvendag van zaterdag 2 november. Ondernemers van industrieterrein Voor de Blanken hebben de handen ineengeslagen. Ook bedrijven elders in het dorp doen mee, maar Voor de Blanken is het centrale punt voor deze dag in De Wolden.
Wethouder Gerrie Hempen opent de OBD om 10.00 uur in de loods van Arend-Jan Kleene, daarna kunnen belangstellenden uit de hele gemeente en van daarbuiten uitzwermen over Voor de Blanken, om bedrijven naar keuze eens wat van nabijer te zien. In De Wolden is het traditie dat de dorpen bij toerbeurt speerpunt zijn, Ruinen is nu aan de beurt en dat was volgens garagehouder Eddy de Jong vorig jaar al wel duidelijk. ‘Toen zijn we al met elkaar overeengekomen om 2019 mee te doen met zoveel mogelijk bedrijven onder de vlag van OBD Drenthe. We hebben een werkgroep samengesteld en die heeft zich gebogen over een aanvullend programma’, vertelt Eddy de Jong, min of meer de aanjager.
Er staan nu meerdere activiteiten op het programma, met aan het einde van de dag een groot feest voor alle ondernemers van de dorpen Ruinen, Echten en Ansen, ongeacht of ze lid zijn van Ondernemend Ruinen of meedoen met de OBD. De tent van promotie Ruinen staat op het grasveld bij Machine Service Noord van Arend-Jan Kleene. Daar zijn ook stands te vinden, bijvoorbeeld van Ondernemend Ruinen. ZZP’ers en andere ondernemers uit de drie dorpen die hun pand niet openstellen, kunnen ook op verschillende locaties een stand inrichten. Bruisend ZP De Wolden doet dat sowieso. Verder zijn er foodtrucks en een springkussen op Voor de Blanken.