Roefie Morssink al 75 jaar lid van Vrouwen van Nu Ruinerwold

25 jan , 9:41 Nieuws
ruinerwold vrouwen van nu
Ruinerwold - De jaarvergadering van de Vrouwen van Nu in Ruinerwold werd dinsdagavond opgeluisterd met de huldiging van Roefie Morssink. Zij is al 75 jaar lid van de vereniging. Dat werd als een unieke gebeurtenis gezien, het feest werd er alleen maar mooier door.
In dorpshuis de Buddingehof druppelden de leden onder muzikale begeleiding van Geert Jan Brader binnen, liefst 70 dames in getal. Er waren meerdere jubilarissen te huldigen. Jenny Brinkman-van der Haar 40 jaar lid, Willie Eizinga - Van Steenwijk 50 jaar lid, Hilly Alberts-Dekker en Dina Jalvingh-Wever beide 60 jaar lid en topper van de avond Roefie Morssink-Mulder 75 jaar lid.

In vele commissies

Een unieke gebeurtenis. Roefie werd lid op haar 21 ste
, toen ze net was getrouwd. Ze heeft in het bestuur gezeten en in vele commissies. In de feestcommissie zat ze zelfs twee keer, dus van een feestje hield ze wel, dat ontkende ze ook niet. Voorzitter Alida Rooze sprak lovende woorden en benoemde Roefie tot ‘het raspaardje van de Vrouwen van Nu’. Daarbij kreeg Roefie een speciaal ontworpen sjerp omgehangen.
Namens het provinciaal bestuur was Jannie de Jonge gekomen om Roefie de felicitaties en een mooie plant te overhandigen. Verder kregen alle jubilarissen een oorkonde, een bos bloemen en een gegrafeerde vaas uit de glasboetiek.
Daarna was het tijd voor muzikale gezelligheid. De drankjes kwamen op tafel en Geert Jan Brader wist de sfeer er in te krijgen met zijn muziek. Er werd volop meegezongen en de dames schroomden niet om verzoekjes aan te vragen. Bij de eerste noten van ‘rock around the clock’ kon een aantal dames het niet laten om even lekker te twisten. Met ‘We’ll meet again’ van Vera Lynn werd de avond afgesloten.
De eerstvolgende bijeenkomst is woensdag 28 februari aanvang 19.45 uur. Die avond wordt verzorgd door de culturele commissie.