Postcoderoos met zonnepanelen op dak Buddingehof is volgeboekt

26 okt , 8:28 Nieuws
zonnepanelen pixabay
pixabay
Ruinerwold - Dorpsbelangen Ruinerwold/Berghuizen is samen met Energiecoöperatie Duurzaam Ruinen bezig met het opzetten van een tweede postcoderoos. Deze is inmiddels volledig volgeboekt.
Via een postcoderoosregeling kunnen mensen uit Ruinerwold in en rondom de postcode 7961 samen financieel deelnemen in een installatie voor duurzame stroomopwekking. Er worden 156 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van het sporthalgedeelte van MFC Sportcafé Buddingehof Ruinerwold en de geschatte opbrengst hiervan is 68.000 kilowattuur.

Energiefonds Drenthe

De totale investering die hiervoor nodig is, bedraagt €57.000. De investering wordt deels gefinancierd middels een lening van €45.000 bij het Energiefonds Drenthe. Het resterende bedrag van €12.000 wordt door de inschrijvers, de deelnemers ingebracht om ‘lokaal eigendom’ te realiseren. Belangstellenden konden aansluiten bij dit project door het aanschaffen van een certificaat van €10,00 per stuk. Op de inleg wordt jaarlijks 5% rente uitgekeerd op het nog openstaande bedrag.
Door deel te nemen aan de postcoderoos ondersteunen deelnemers het lokaal eigendom voor het opwekken van energie. Eventuele winsten gaan naar de deelnemende bewoners of worden door de leden opnieuw geïnvesteerd in een duurzaam lokaal project. Voor de komende 15 jaar is een verkoopprijs van 12,4 Eurocent voor elke kilowattuur, gegarandeerd door de toegekende SCE-subsidie. De Algemene Ledenvergadering besluit hoe het bedrag, dat na 15 jaar overblijft, wordt geïnvesteerd of uitgekeerd. Fluctuerende kilowattuur opbrengsten en exploitatiekosten kunnen het eind resultaat positief en negatief beïnvloeden.