Oranjeavond met verkiezing van de Zuidwoldiger van het Jaar

20 apr 2022, 8:57 Nieuws
pn071220221 koop drost cda
Zuidwolde – Het is alweer een jaar geleden dat Koop Drost op geheimzinnige wijze de prijs van Zuidwoldiger van het jaar kreeg toebedeeld. Geheimzinnig omdat er geen Oranjeavond was om de prijs uit te reiken en omdat er een filmpje werd opgenomen, dat een paar dagen later werd vertoond.
Dat gaat dit jaar weer geheel anders, want de Oranjeavond keert terug. Op dinsdagavond 26 april vindt deze plaats van18.30 tot 21.00 uur. Op deze avond is op het Kerkplein een kinderrommelmarkt en de kofferbakmarkt ‘Oude meuk is leuk’. In de Hoofdstraat staan weer kramen opgesteld, waar ondernemers hun waar presenteren en verkopen.
Door de corona-omstandigheden kon de organisatie pas laat starten met de voorbereidingen. „We moeten de markt daarom wat beperkter houden. Stichtingen en verenigingen kunnen we dit jaar helaas niet ontvangen.”
Rond 19.00 uur maakt de burgemeester bekend wie de Zuidwoldiger van het jaar wordt. Inwoners kunnen kandidaten nomineren door een naam plus ene goede onderbouwing te mailen naar [email protected]