Onderzoek Slenkenweg in de Wijk afgerond, blokkade wordt weggehaald

01 okt , 9:43 Nieuws
de wijk verkeer slenkenweg
De Wijk - Tijdelijke snelheidsbeperkende maatregel op de Slenkenweg in de Wijk wordt na drie maanden weggehaald. Deze periode is gebruikt om onderzoek te verrichten naar verkeersbewegingen, om zo tot een permanente inrichting te komen.
Op de kruising van de Slenkenweg en de Tillemaweg in de Wijk was sprake van verkeersoverlast. Dit probleem speelt al enige tijd. Er zijn verschillende maatregelen ingezet, maar de problematiek bleef aanhouden. Daarom heeft gemeente De Wolden de verkeersbewegingen onderzocht, na de installatie van de laatste maatregel.
Er is driemaal een verkeersmeting uitgevoerd: vlak vóór de installatie, tijdens de zomervakantie, en in september. De resultaten van deze metingen wil wethouder Turksma graag met alle belanghebbenden bespreken. Daartoe organiseert de gemeente op korte termijn een inspraakavond.
Turksma: ”We gaan met omwonenden in gesprek over hoe we een nieuwe permanente verkeersmaatregel inrichten. Maar ik wil ook graag dat de hulpdiensten, de wijkagent, scholen, en het OV-bureau met ons meedenken. Die nodigen we allemaal uit.”