Nominaties voor Raspaard en Rasveulen 2024 kunnen ingediend worden

13 sep , 8:35 Nieuws
wol het rasveulen
Zuidwolde - Wie gaat er dit jaar na de organisatoren van de Perenpluk Ruinerwold en Jill met het oppepbankje met deze eervolle titels en bijbehorend wisseltrofee vandoor? Welk initiatief heeft een opvallende prestatie geleverd in onze gemeente? Tot 14 oktober kunnen inwoners van De Wolden weer hun favoriete initiatieven nomineren.
Inwoners van De Wolden weten als geen ander wie voor de titel in aanmerking komt. Ken jij een initiatief dat een plekje in de schijnwerpers verdient? Meld het dan snel! Ga naar de website van de gemeente De Wolden en nomineer jouw favoriet.
De gemeente is benieuwd naar jouw suggesties en maakt graag gebruik van de kennis en ervaring van inwoners en organisaties. Samenwerking tussen inwoners, maatschappelijke organisaties en de gemeente zorgt ervoor dat plannen nóg beter worden uitgevoerd!

Rasveulen geboren

Het Raspaard, dé beloning voor een goed initiatief in De Wolden, heeft vorig jaar een veulen gekregen; het Rasveulen. Deze prijs is speciaal voor jongeren t/m 18 jaar. Heb jij een initiatief dat jouw buurt, dorp of heel De Wolden mooier of beter maakt? Meld het dan aan via dewolden.nl. Je kunt jezelf aanmelden, maar ook iemand anders. Wie weet strijk jij met de eer, een wisseltrofee én 500 euro om jouw/jullie initiatief uit te breiden.

Samen denken en doen

Wanneer inwoners meedenken en -doen met plannen van de gemeente, of andersom, dan zorgen we samen voor een gemeente waarin iedereen zich thuis voelt. Burgemeester Inge C.J. Nieuwenhuizen: ‘Samen met onze inwoners, ondernemers en instellingen werken we aan een vitaal De Wolden. Daar zijn we trots op. Elk jaar benoemen we één van de vele bijzondere initiatieven tot Het Raspaard en Rasveulen. Zo laten we zien dat we als gemeente enorm trots zijn op wat onze inwoners met hun initiatieven bereiken.’
Aanmelden kan via de formulieren:

Waar moet het initiatief aan voldoen?

•      Het moet gaan om een prestatie van één persoon of een groep personen.
•      Deze persoon of groep moet uit de gemeente De Wolden komen en het initiatief moet ook binnen de gemeente zijn uitgevoerd.
•      Het initiatief kan sportief, cultureel, maatschappelijk of iets anders zijn.
•      De prestatie moet een positieve invloed hebben gehad op de leefomgeving.
•      Aanmelden kan tot maandag 14 oktober 2024.