Nieuwe straatnamen voordat er woningen staan: Koekangerweide, Barghuuzer Erf en Lagelanden

02 okt , 9:00 Nieuws
dw wonen koekange nieuwste erf
Nieuwste Erf Koekange.
Zuidwolde - In De Wolden zijn veel plannen voor woningbouw. Om te voorkomen dat er straks wel huizen staan, maar geen aansluiting op het elektriciteitsnet, kent de straatnamencommissie in een vroeg stadium nieuwe namen toe aan de toegangswegen en straten die zullen ontstaan.  
De straatnamencommissie, onder voorzitterschap van burgemeester Inge Nieuwenhuizen, bestaat uit vertegenwoordigers van historische verenigingen en ambtenaren van gemeente De Wolden. De commissie geeft advies aan het college van burgemeester en wethouders. Het college heeft de volgende namen gekozen voor de plannen in Koekange, Berghuizen, Ruinerwold en Ruinen.

Koekange

De toegangsweg en de rondlopende straat van het nieuwe woonerf in Koekange, ten noordoosten van de Mr. Harm Smeengeweg, net buiten de bebouwde kom, gaan Koekangerweide heten. Een logische naam omdat het woonerf in de weide bij Koekange ligt.
Ook het nieuwe woonerf bij Berghuizen in Ruinerwold, zal makkelijk vindbaar worden door de nieuwe naam: Barghuuzer Erf. De toegangsweg en de wegen op het woonerf krijgen deze Drentse naam.

Lagelanden Ruinen

De straat in het uitbreidingsgebied van het bedrijventerrein in Ruinen, ten westen van het huidige bedrijventerrein, zal Lagelanden genoemd gaan worden. De Lagelanden ligt tussen de Meppelerweg in het zuiden en Voor de Blanken in het noorden. Het wordt de ontsluitingsweg voor het bedrijventerrein. De Blanken is een lagergelegen gebied dat bij veel water blank kwam te staan. Zo is deze streeknaam rond 1832 ontstaan. De Lagelanden is een naam die daar goed bij aansluit.