Nieuw wasstraat garage Wemmenhove is een groot succes

15 mei , 10:10 Nieuws
pn06052024 zuidwolde wasserette wemmenhove2
Zuidwolde – De realisatie van een geheel nieuwe wasstraat achter het bedrijf, legt garage Wemmenhove in Zuidwolde geen windeieren. Er staat geregeld een rij auto’s te wachten. Handig is dat chauffeurs de sleutel af kunnen geven en ondertussen even kunnen shoppen. Bij terugkomst is de auto dan gewassen.
Efficiency dus in Zuidwolde, waar Wemmenhove de in 2014 geopende wasstraat heeft vervangen voor een echte ‘Christ’. „De oude straat was een gereviseerde machine, die vroeg steeds meer onderhoud. Nu hebben we een geheel nieuwe gekocht”, legt Rutger Wemmenhove uit. „Kwaliteit én nieuwe mogelijkheden stonden voor ons voorop bij de keuze voor de Christ.”

Duurzaamheid

Wat ook meespeelde bij de keuze is de duurzaamheid. „Deze machine, een vrij nieuw model, verbruikt veel minder water. Bovendien konden we hem zo samenstellen als we zelf wilden.” De auto wordt voorgewassen door een medewerker alvorens deze in de wasstraat verdwijnt. Er is een mogelijkheid van hot-wax en de wagen wordt goed nagespoeld. „Het mooie is ook dat de borstel en droogmond de contouren van de auto volgen.”
De wasstraat is ruim een maand in werking, Wemmenhove biedt abonnementen, maar gewoon betalen ter plekke kan ook. „In de oude wasstraat hadden we 8 tot 10.000 auto’s per jaar te wassen. Je merkt dat het drukker wordt, vooral als er weer eens Saharazand in Nederland neerkomt”, lacht Wemmenhove.

Drietrapsraket

Voor de eigenaar van de garage is sprake van een drietrapsraket: „Niet alleen de particulieren die de auto laten wassen, maar ook de wagens die we voor onderhoud hebben, leveren we graag gewassen af. Ook de huurauto’s en occassions kunnen we zo mooi schoon houden.” Wat de huurauto’s betreft heeft Wemmenhove deze tak van sport weer in eigen beheer genomen. „Per 1 mei doen we dat weer zelfstandig, dan kunnen we beter op de markt inspelen.” Er staan personenbusjes en bedrijfsauto’s klaar om te huren.
Info: www. Wemmenhove-peugeot.nl