Negende Midwinterhoorn Kuiertocht, maar wel anders

02 dec 2023, 8:12 Nieuws
pn01122019 midwinterhoorn kuiertocht zuidwolde2
Zuidwolde - Ze staan er weer, de reclamespandoeken van de Ekelbloazers uit Zuidwolde. Op 3 december vindt de negende editie plaats van de Midwinterhoorn Kuiertocht. Maar dit jaar wel anders vergeleken met alle voorgaande kuiertochten.
Door gezondheid en de afname van actieve leden zijn ze niet meer in staat een groots evenement zoals voorheen te organiseren. Ze hebben daarom moeten besluiten dit jaar het geheel anders aan te pakken. Geen eigen route uitzetten maar een bestaande route gebruiken, minder blaasgroepen uitnodigen en voor alle wandelaars GRATIS deelname. Op de eerste zondag van de Advent en de start van het midwinterhoornblaasseizoen geven ze wandelaars wel de gelegenheid te wandelen en te genieten van de midwinterhoorns.

Vlinderommetje

Ze hebben geen eigen route uitgezet, maar maken gebruik van de bestaande wandelroute rond Zuidwolde genaamd “Het Vlinderommetje”. Deze route heeft een lengte van ongeveer 10 km en men kan op verschillende plaatsen opstappen. De route is opgezet door Natuurvereniging Zuidwolde. Ook deze vereniging doet mee met het organiseren en stelt speciaal daarvoor hun Buningshof, het nieuwe onderkomen van de Natuurvereniging, beschikbaar als centraal ontmoetingspunt op de route. Ook museum De Wemme en camping De Entekoele zijn mogelijke rustpunten onderweg
Het Vlinderommetje begint officieel bij de Vlindertuin naast de volkstuinen aan de westkant van Zuidwolde. Omdat deze route helemaal om het dorp heen loopt is het niet noodzakelijk om bij de Vlindertuin te beginnen. Men kan op iedere plek van de route starten.
Een duidelijke routekaart is via de site van de Ekelbloazers te downloaden. 'Ons inziens een prima oplossing om de inmiddels traditionele wandeltocht in stand te houden. 'De Ekelbloazers oefenen nu al regelmatig om op 3 december met de warme geluiden van de ouderwetse hoorns de koude winterdagen aangenamer te maken.
Meer informatie is te vinden op de site: www.ekelbloazers.nl .