Neel Remmelts maakt vrolijkste sneeuwpop van Oosteinde

15 feb 2021, 9:12 Nieuws
oosteinde vrolijke sneeuwpop neel remmelts
Oosteinde - Buurtvereniging Oosteinde organiseerde deze maand weer iets ludieks: De ‘Vrolijke sneeuwpop wedstrijd’. De vraag was wie maakt op 7 of 8 februari de vrolijkste sneeuwpop van Oosteinde kon maken. Nog voordat er sneeuwstormen, -duinen en -jacht ontstonden, kroop het bestuur in de pen en deelde deze wedstrijd vol enthousiasme op social media. Er ontstond een echt sneeuwbaleffect. Massaal werd het gedeeld en het idee werd ook uitgerold in onder andere Ruinerwold.
Een dag later bleek echter dat het witte goud van Oosteinde niet plakte niet. Bovendien was er een sneeuwstorm met een gevoelstemperatuur van -20 graden Celsius. De bikkels uit Oosteinde en omstreken lieten zich niet uit het veld slaan en maakten geweldig leuke sneeuwpoppen en deden mee.

Onafhankelijke jury

Speciaal voor deze gelegenheid werd een onafhankelijk jury ingeschakeld, bestaande uit drie oud-bestuursleden van de Buurtvereniging: Trijnie Burgwal, Arjan Drost en Edwin Weide. De meeste punten hebben zij toegekend aan de vrolijke sneeuwpopfamilie van Neel Remmelts aan de Schoolstraat. Deze sneeuwpoppen werden zelfs in het donker verlicht en ook nog eens coronaproof. De jury vond het maar wat geinig. De poppen zijn tot de dooi definitief invalt te bewonderen naast de ingang van OBS De Wezeboom.
De tweede prijs is voor Lente Boers en een bijzondere vermelding ging naar de leuke creaties van Alyssa Brinkman, Leroy Zoer en Lieke Baas.