Linde maakt kennis met Figaro, de barbier van Suthwalda

07 jul , 20:35 Nieuws
hs 03072024 figaro bende mk2 foto henk sieders
Linde - Als afsluiter van een drukbezochte Zomergoed in Linde, werd zaterdagmiddag de try-out gespeeld van het nieuwste wagenspel dat Jan Veenstra heeft geschreven. ‘Figaro, de barbier van Suthwalda’ kreeg een warm onthaal van het publiek. Het stuk werd wederom gespeeld door de leden van de toneelgroep De Bende van Mina Koes.
De try-out vond achter Dorpshuis Linde plaats, maar vanaf 30 augustus worden liefst 13 voorstellingen gegeven in bijna alle dorpen van De Wolden. De platte kar gaat gedurende twee weekenden door de gemeente. Het wagenspel is in feite te danken aan de coronapandemie, want omdat het grote theaterstuk over de moord op Mina Koes geen doorgang kon vinden, werd besloten om in 2021 een wagenspel op te voeren. De Wraak van Mina Koes was een dermate groot succes, en later het grote theaterstuk bij het Zwarte Gat ook, dat er een vervolg op kwam. Vorig jaar ‘Beetje dom’ en nu dus ‘Figaro’. Het stuk is min of meer een parodie op de bekende opera van Rossini, maar Jan Veenstra heeft er uiteraard een Zuidwoldiger en humoristische draai aan gegeven. De première is op vrijdagavond 30 augustus bij de Meule van Wassens. Voor 2025 wordt door Veenstra en zijn levenspartner Marga Kool een speciaal theaterstuk geschreven dat slaat op het 750-jarig bestaan van Zuidwolde.
Verder werd ZomerGoed in Linde, ook een initiatief van Jan Veenstra en Marga Kool, goed bezocht, gooide dat een buitje nauwelijks roet in het eten en werden alle artiesten hogelijk gewaardeerd door het publiek.