Koningsdag in De Wolden, waar is wat te doen?

25 apr 2019, 14:50 Nieuws
pn25042014 oranjemarkt zuidwolde 3
Ruinen - Koningsdag wordt in verschillende dorpen in De Wolden opgeluisterd met activiteiten. Daar waar Zuidwolde traditiegetrouw de avond ervoor een Oranjeavond heeft, zijn er in de Wijk, Ruinen en Ansen activiteiten.
In Ansen zijn er op het Brinkje tussen 10.30 en 14.30 uur verschillende activiteiten voor de dorpelingen. Elk jaar weer bijzonder gezellig.

Ruinen

In Ruinen laten ze dit jaar voor het eerst sinds mensenheugenis het eiergooien schieten. Dat vond altijd plaats naast café Brinkzicht. wat wel blijft, is de traditionele kinderrommelmarkt op de Brink van 9.00 tot 12.00 uur. Daarnaast is er iets nieuws; de KingsRun. Het is een run met een klimwand, waar de deelnemer na het klimmen vanaf tokkelt en als ‘toetje’ de stormbaan op mag. De vraag is uiteraard: wie durft en wie legt het parcours het snelst af? Wie worden de ‘koning’ en ‘koningin’ van de Brink? Liefhebbers mogen alleen meedoen, maar ook samen met vriend/vriendin of vader/moeder. Aanmelden via [email protected]
. Kosten €2,50 p.p ( te voldoen op 27 april bij de kraam van VVVo Ruinen) Aanmelden kan ook nog op de dag zelf.
Er wordt begonnen met de Kings-run voor de basisschooljeugd om 11.00 uur ( inschrijven via de mail of ter plekke vanaf 10.30 uur). De jeugd van 13 tot en met 16 jaar start om 13.30 uur, gevolgd door de volwassenen. (Inschrijven via de mail of ter plekke vanaf 13.00 uur). ’s Middags kunnen niet-deelnemers natuurlijk komen kijken, onder het genot van een drankje. Er is livemuziek van Weima en Van der Werf op de Brink.

De Wijk

Koningsdag in de Wijk is een feestdag voor jong en oud, gehouden op het Holwortelplein bij de Wieker Meule, centraal in het dorp. Traditioneel wordt in samenwerking met muziekvereniging Apollo een aubade gebracht op het plein om 10.30 uur, waarna Apollo zich begeeft naar verzorgingshuis Dunninghe. Op het programma staan een kinderkleedjesmarkt in de ochtend, vanaf 9.00 uur, een puzzelfietstocht voor het hele gezin over 10 of 20 kilometer met start vanaf 11.00 uur en om 15.00 uur een mooie bingo met leuke prijzen. Bijzonder is de ijsbaan op het Holwortelplein, die vanaf 11.00 uur te beschaatsen is.