Grotere tent voor het Onwies Faute Feest in de Wijk

15 feb 2023, 8:57 Nieuws
de wijk foute party 2
De Wijk - De kaarten voor het Onwies Faute feest in de Wijk waren zo snel uitverkocht, dat besloten is een extra grote tent neer te zetten. Die staat op zaterdag 11 maart op het evenemententerrein van het dorp.
Er wordt door de organisatie alles uit de kast gehaald tijdens dit feest, dat voor het eerst wordt georganiseerd door Stichting De Wiek Actief. De organisatie, bestaande uit Bram Inberg, Justin Hendriks, Vera Vos en Benny Spin, is al geruime tijd bezig met de voorbereiding van dit spektakel.
Afgelopen zaterdagmorgen werden bijvoorbeeld Valentijnstaarten verkocht bij Coop Dunnink, de opbrengst gaat naar het goede doel en dat is in dit geval het Onwies Faute Feest. Antrappers voorzitter Arend Klomp hielp een handje mee met de taarten verkopen, al heeft hij verder geen bemoeienissen met het Faute Feest.

Foute meezinghits

Het idee hiervoor ontstond vorig jaar tijdens een meeting. „We hadden zin om een feestje te organiseren voor jong en oud. Met allemaal lekkere bekende foute meezing hits en waarbij de bezoekers lekker fout verkleed komen. Want de dresscode is: ‘Hoe Fauter hoe Beterr’”, vertelt Vera Vos. Zij won onlangs de Vrouw in de Media Award 2022 in Drenthe. De prijs ontving ze voor het project Passie op het Platteland, wat ze samen maakte met Manon Hessels uit Oosteinde.
Benny spin van Artiestenbureau Bemo Entertainment is organisator van tal van evenementen in de regio, waaronder Monsters of Rock Veeningen. Bram Inberg en Justin Hendriks spelen samen in partyband De Pieperts. En organiseerden in het verleden al eens een Oud & Nieuw feest in De Wijk.

Foute feesttent

Het Onwies Faute feest vindt plaats in een gezellige ouderwets foute Feesttent op het evenemententerrein in de Wijk. Vijf keer het foute uur tussen 20.00 en 01.00 uur, verzorgd door lokaal bekende dj's. Het wordt volgens de organisatie dansen, springen, hossen op lekkere foute meezingers, die eigenlijk best goed zijn. Tickets € 10,00 ex servicekosten inclusief feestgarantie zijn online te koop via de knop: tickets op Facebook Onwies Faute Feest.