Fotoserie: Kinderen Wolderwijs zijn blij met aansluiting bij BoekStart

23 jun , 9:20 Nieuws
pn21062024 zuidwolde boekstart4
Zuidwolde – Het belang van lezen staat de laatste tijd weer flink in de belangstelling. Dat het al op hele jonge leeftijd moet beginnen, daar is de openbare onderwijsorganisatie Wolderwijs goed van doordrongen. Niet voor niets is aansluiting bij BoekStart gezocht, het landelijke programma dat lezen bij kinderen van 0 tot 4 jaar wil bevorderen.
Dat is natuurlijk wel erg jong om zelf al te lezen, maar vrijdagmorgen werd in de bibliotheek van Zuidwolde in het Wolderhuus wel duidelijk wat de kracht van voorlezen is. Annet Krol las in kleine groepjes voor uit het boek ‘Met opa is het feest’ van Stefan Boonen; de peuters en kleuters werden allengs stiller en kropen steeds dichter naar Annet toe. En dat allemaal terwijl de illustrator van het boek, Marja Meijer ter plekke met pastel een sneltekening van opa op de fiets maakte op een groot vel papier. De zussen Annet en Marja betoverden de jeugd.
Voor stichting Wolderwijs was aansluiting bij BoekStart vrij logisch. „Er wordt al veel voorgelezen bij de peuterspeelzaal en de kinderopvang, maar we willen het nu breed insteken. We zien het belang van voorlezen en wilden als organisatie een professionaliseringsslag maken”, legt bestuurder Bas Guchelaar van Wolderwijs uit. Samen met Annelies Bakelaar van Biblionet Drenthe ondertekende Guchelaar de overeenkomst voor BoekStart.