Foto's laten zien hoe leuk de schuimparty in de Wijk was

26 jul , 9:05 Nieuws
pn25072024 de wijk schuimparty4
De Wijk - Het was donderdagmiddag een mooi begin van de reeks zomeractiviteiten van Stichting Wolderwijs. Op het schoolplein van IKC De Horst kwamen liefst 75 kinderen genieten van een schuimfeest dat z'n weerga niet kende.
De deelnemers kwamen uit de hele gemeente voor dit eerste aansprekende onderdeel van het zomerprogramma 2024. De organisatie is wekelijks in handen van de medewerkers van de kinder- buitenschoolse opvang van Wolderwijs. Ook jeugd die niet door stichting Wolderwijs wordt opgevangen, kan er aan meedoen. Het schuimkanon werd twee keer aangezet om zo steeds een verse lading witte drek op het plein te spuiten. De jeugd vond het prachtig en kon ook meedoen aan andere activiteiten, zoals de buikschuifbaan, de knutseltafel en de twistermat. Later ging het kanon gewoon weer aan en begin het feest opnieuw.

Andere activiteiten

Het Zomerprogramma van Wolderwijs doet meerdere hoeken van de gemeente aan. Zo is er dinsdag 30 juli het volgeboekte Food Valley bij IKC Het Groene Hart in Zuidwolde en op maandag 5 augustus bij KC ’t Oelebröd in Ruinen de Festival Camping. Woensdag 14 augustus is er bij Het Groene Geschenk op Weerwille 2a een natuuractiviteit, vrijdag 23 augustus staat het Pret Paviljoen bij KC Het Veldboeket in Veeningen geagendeerd.
De finale is op woensdag 28 augustus van 14.00 tot 17.00 uur bij KC De Dissel in Ruinerwold met een groot festival: Wolder BSOLANDS. Er is dan muziek met zumba-dansen, een muziekbingo en stopdans, maar er kan met bamboestokken worden gebouwd, aan spellen worden meegedaan of een eigen tent worden opgezet. Er is wat te eten en in de zen-lounge kan ukelele worden gespeeld met meester Frank, terwijl Lisa en Loetje van speel- en ijsboerderij de Drentse Koe hun opwachting maken. „Aan het festival kunnen veel meer kinderen meedoen, want dat is onze grootse afsluiting”, benadrukt Van der Felz. Aanmelden kan nog via [email protected]