Femmigje Karsten Stichting zoekt projecten om te steunen

16 sep , 9:59 Nieuws
ruinerwold groene kruisgebouw
Ruinerwold - Het bestuur van de Femmigje Karsten Stichting in Ruinerwold is op zoek naar projecten die financieel kunnen worden gesteund. Het gaat om aanvragen uit de oude gemeente Ruinerwold die de (volks)gezondheid dienen.
Femmigje Karsten, een oud-inwoonster uit Oosteinde liet bij haar overlijden in 1983 een legaat na aan het toenmalige Groene Kruis Ruinerwold. Nadat de lokale afdeling eind tachtiger jaren werd opgeheven is het legaat in een fonds gestort, waaruit voorzieningen in het kader van de (volks‑)gezondheid kan stimuleren en ondersteunen.
In de loop der jaren zijn bijgedragen verstrekt in voorzieningen, zoals voor AED’s (bij de start van de plaatsing in Ruinerwold), sport- en speelvoorzieningen, invalidentoiletten en het toegankelijk maken van gebouwen voor gehandicapten en ouderen. In bijzondere gevallen wordt, op of na advies van de plaatselijke huisarts, bijgedragen in (medische) voorzieningen voor individuele inwoners, op voorwaarde dat daar niet in wordt bijgedragen vanuit de zorgverzekering of andere sociale voorzieningen.

Volksgezondheid

Belangrijke voorwaarde is wel dat de aanvragers gevestigd moeten zijn in het gebied van de voormalige gemeente Ruinerwold, dat de voorziening moet worden aangebracht in datzelfde gebied, dat de (volks-)gezondheid er mee gediend is en dat er geen financiering op grond van een andere regeling mogelijk is. Zelfwerkzaamheid en co-financiering zijn belangrijke uitgangspunten. De website van de FKS bevat de relevante informatie.
De laatste jaren drogen het aantal aanvragen die aan deze criteria voldoen op. Gelukkig omdat dan voor het type voorzieningen meer geëigende sociale voorzieningen beschikbaar zijn. Anderzijds wil het bestuur van de stichting het geld inzetten waarvoor het beschikbaar is gesteld. De FKS is derhalve op zoek naar initiatieven en aanvragen passend binnen de doelstelling van het beleidsplan van de stichting. Mocht je denken, past het wel, past het niet. Neem dan contact op met één van de bestuursleden.
Verdere informatie over de stichting is te vinden op de website www.femmigjekarstenstichting.nl.