FC Zuidwolde moet naam van fusieclub worden, blauw de kleur

20 okt 2023, 8:20 Nieuws
pn11102023 zuidwolde iinloop voetbalfusie7
Zuidwolde - FC Zuidwolde zou de naam van de fusieclub moeten worden en de clubkleuren worden dan blauw (zwart)-gestreept. Dat blijkt uit de uitslag van de enquêtes die tijdens de informatieavond van vorige week woensdag werden gehouden. De keuze voor een nieuw logo leverde meer wisselende reacties op.
Als de leden akkoord gaan, gaan ZZVV, vv Zuidwolde en JVZ op in een nieuwe vereniging, met ingang van 2024. Tijdens de fusie-informatieavond konden alle aanwezigen stemmen op een favoriete naam, shirt en logo. Er kon uit vier amen worden gekozen: FC Zuidwolde, vv Woltingeslag, FC Suthwalda ’24 en Z.V.C. ’24. Uit alle stemmingen (bijna 200) is een duidelijke winnaar naar voren gekomen met maar liefst 101 stemmen: FC Zuidwolde.

Zelf ontworpen shirts

Naast een naam, moet er ook een shirt komen. Ook hier werd volop gereageerd, met 101 stemmen was het blauwe shirt de winnaar van de avond. Gevolgd door het zwarte shirt en het groene shirt (47 en 45 stemmen). Daarnaast zijn er vele mooie shirts door aanwezigen ontworpen.
Het kiezen van het logo was een echte nek-aan-nek-race tussen logo 1 en logo 5. Uiteindelijk won logo 1 het nipt van logo 5 (56 om 53 stemmen). Kleine kanttekening: in de logo’s werden verschillende namen gebruikt.

Hoe nu verder

De uitslag van het shirt en de naam waren zó overtuigend, dat de fusiecommissie deze meeneemt in het fusieplan. 'Uiteraard kan het zijn dat er aan het shirt nog aanpassingen worden gedaan (lichtere kleur blauw etc.)
Voor de logo’s komt er een tweede stemronde op een nader te bepalen moment. Voor deze stemronde kunnen de makers nog aanpassingen doen, bijvoorbeeld door de kleuren blauw en zwart terug laten keren.
zuidwolde fusie logo1
zuidwolde fusie logo2
zuidwolde fusie shirt1