EigenWijsheid De Wolden is van start gegaan, hulp bij uitwerken dorpsvisies

17 sep , 8:38 Nieuws
pn30112023 zuidwolde raadsvergadering en dorpsvisie alteveer5
Zuidwolde - EigenWijsheid De Wolden is van start gegaan! Dit project helpt dorpen en gemeente bij de uitvoering van de dorpsvisies in de gemeente De Wolden. Het project heet zo omdat het de wijsheid, kennis en ervaring van inwoners gebruikt: EigenWijsheid.
Inwoners van Drogteropslagen, Ruinen, Linde, Fort en Koekange gaan aan de slag om de toekomst van hun dorp vorm te geven. Zij hebben een dorpsvisie geschreven en zijn er klaar voor om te ontdekken hoe ze die plannen uit kunnen voeren. Samenwerking en van elkaar leren staat centraal. Bas van den Berg, Drogteropslagen: “Een mooi proces van praktisch kijken en samenwerken met de juiste personen aan tafel.”

Een heel praktische stap

Dit initiatief wil dorpen helpen heel praktisch stap voor stap de dorpsvisies uit te werken. Wat dit project echter bijzonder maakt, is de nadruk op samen leren en ontdekken. Dorpsbewoners, belangenorganisaties en vertegenwoordigers van de gemeente werken samen om inzichten te delen, onder begeleiding van deskundigen van BOKD (ondersteunt belangenorganisaties) en CMO STAMM (kenniscentrum voor sociaal-maatschappelijke vraagstukken).
Door deze nauwe samenwerking worden de plannen van de dorpen en de gemeente op elkaar afgestemd. Een ander belangrijk doel is samenwerking en uitwisseling van kennis met andere gemeenten in Drenthe. Burgemeester Inge Nieuwenhuizen is er trots op dat in De Wolden het initiatief voor veel ontwikkelingen vanuit de inwoners zelf komt. ‘Daarin lopen we voorop en dat zie je ook weer terug in EigenWijsheid De Wolden.’