Dorpsbelangen Echten wijst wandelaars met nieuwe borden op veilige route

27 jul , 8:42 Nieuws
echten veilige wandelroute
Echten - Tijdens het jaarlijkse overleg tussen het bestuur Dorpsbelangen en het college van B en W van de gemeente De Wolden is de verkeersveiligheid in het dorp een belangrijk en terugkerend onderwerp van gesprek.
„We hebben het onder andere over hoe hard er gereden wordt, vandaar dat er extra borden met ‘30 km’ zijn geplaatst. Maar ook hebben we het er over hoe het voor de wandelaar veiliger kan”, aldus het bestuur.
Er is in Echten geen ruimte voor een trottoir, veel wandelaars maken daarom gewoon gebruik van de al smalle en ook nog eens drukke Zuidwolderweg. „En dat terwijl er een wandelpad door het bos loopt! Om dat wandelpad meer onder de aandacht te brengen, hebben we een mooi bord laten maken zodat de wandelaar hier meer op gewezen wordt.” Er zijn vier van deze borden op diverse plaatsen geplaatst en Dorpsbelangen Echten hoopt dat er veel van deze veilige wandelroute gebruik gemaakt gaat worden.” De borden zijn er mede gekomen dankzij bijdragen van Tea Time, ’t Huus met de Belle en restaurant Boschzicht.