Dialoogavond gemeenteraad over afvalinzameling

11 feb 2019, 10:44 Nieuws
pn03032018 milieustraat zuidwolde1
Zuidwolde- Betrokken burgers zijn komende donderdagavond welkom op de Milieustraat in Zuidwolde. Niet om te helpen bij de afvalinzameling, maar om met de gemeenteraad mee te praten over dit onderwerp.
Wat kunnen we samen verbeteren aan de afvalinzameling en -scheiding? Tijdens de Dialoogavond over Afvalinzameling gaat de gemeenteraad van De Wolden in gesprek met inwoners over dit belangrijke onderwerp. De mening van de inwoners vormt input voor verdere discussie en besluitvorming in de raad.
De gemeente De Wolden werkt aan nieuw afvalbeleid. Gemeenteraadsleden gaan daarom graag in gesprek met inwoners, want uw mening is belangrijk. Waarschijnlijk hebt u opmerkingen of ideeën waar de raad echt iets mee kan.

Interactieve avond

Tijdens drie gesprekrondes komen onder andere de volgende vragen aan bod: wat vindt u van de huidige afvalinzameling in De Wolden en welke knelpunten of problemen ervaart u? Wat kan de gemeente doen om afvalscheiding voor u in de toekomst gemakkelijker te maken? En is het eerlijk dat iedere inwoner in De Wolden evenveel betaalt voor afvalinzameling?
Paul de Bruin van IPR Normag vertelt over nieuwe mogelijkheden voor afvalscheiding. Nieuwe technologie, beleid en markt kunnen volgens De Bruin forse impact hebben.
Het wordt een interactieve avond, met stellingen en een quiz over wat nu wel of niet in de oranje (PMD) container mag. Tijdens de pauze kunt u een kijkje nemen achter de schermen van de nieuwe Milieustraat.

3DeWolden

De Dialoogbijeenkomst maakt deel uit van 3DeWolden. Dit is een nieuwe werkwijze van de gemeenteraad, die meer en beter in gesprek gaat met de inwoners en andere belanghebbenden, voordat er besluiten worden genomen.
Waar en wanneer
Donderdag 14 februari 2019, 19.30 uur in de Milieustraat in Zuidwolde, Slagendijk 11. Koffie/thee staat vanaf 19.15 uur voor u klaar. U kunt zich aanmelden via e-mail: [email protected] of T: 140528