Unieke fotoserie: De Wijk toont zich van de creatieve kant

31 aug 2019, 16:04 Nieuws
apn31082019 optocht de wijk1
De Wijk - Het dorpsfeest van de Wijk is goed op stoom gekomen. Na de eerste activiteiten was het gisteravond dik feest met de Bökkers en reed vanmorgen een mooie optocht door het dorp.
Net als andere jaren was het ook nu een verrassing hoeveel wagens en loopgroepen er aan de start verschenen. In de Wijk is het de normaalste zaak van de wereld om de inschrijving een uur voor de daadwerkelijke start van de optocht open te stellen. ‘We zitten elk jaar rond de twintig wagens, plus nog een groot aantal loopgroepen erbij’, zegt Rianne Oosterveen van de Oranjevereniging de Wijk. Ook zaterdag werd die traditie weer eer aan gedaan.
Vanmorgen stonden de meeste Wiekers alweer klaar langs de kant van de route, bij de jurering of gewoon op een wagen. Het was mooi daar in de Wijk, waar een drietal wagens alvast waarschuwde dat er in de nacht van zaterdag op zondag toch gewoon illegaal gezwommen zou worden in het gesloten zwembad De Slenken. Actueel, omdat de gemeente en het zwembadbestuur tevoren waarschuwden dat er extra controle op illegaal zwemmen na het feest komt.

Veel publiek

Langs de route stonde weer veel publiek. Pech voor de vrachtwagenchauffeur die net rijles in ene truck had en vast kwam te staan in de Dorpsstraat. Net voor zijn neus kwam de Koninklijke Muziekvereniging Apollo de hoek om lopen en daar een hele stoet achteraan. Werd een duur rijlesje zo.
Uitslagen optocht, zelfgemaakte wagens: 1. De Wieker Savanne; 2. Back to the 70’s; 3, Mokum achter de Meule. Huurwagens: 1. What’s Appening; 2. Jamaica Bob en 3. Bassie en Adriaan. Loopgroepen: 1. Spookrijders; 2. Boefjes van Tillemaweg en 3. Kakmadam. Individuelen: 1. PMD Mode; 2. Tasjes W/Dief en 3. De jeugd van Tegenwoordig. Publieksprijs : What’s Appening.
Straten onverlicht: 1, Dunninghe; 2. Vijverweg en 3. Molenstraat. Verlichte straten: 1. Vijverweg; 2. Stobbe en 3. Luchtenstein. Boog onverlicht Cockserve. Boog verlicht Molenstraat.